Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 téli babák fórum

2008 téli babák (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2008. jún. 20. 15:41

Jó nektek:) Én még itthon leszek karikor, mert a dec 30. a doki szerint is és az én számításaim szerint is egyezik. Hát szerintem nem én fogom sütni a halat és a kalácsot :)

Ja, és ajándékvásárlás lesz-e? Amúgy is irtózom a tömegtől 9 hónaposan biztos nem kell plázázni Pesten. De biztos "elnézik nekem" hogy ez az én karácsonyom lesz :)

408. borek.ancsa (válaszként erre: 407. - 79d1943975)
2008. jún. 20. 14:19
Na hát remélem a karácsonyt mi is itthon fogluk tölteni, de ha azt mondja a pici, hogy marad még 1-2 hetet, akkor az ajándékokat a kórházba kell kérnünk :)
2008. jún. 20. 14:13
sziasztok csajok! tényleg felesleges ez a sok aggódás. monodm én. nekünk amúgy mindegy hogy fiu vagy lány, de ugye 70 % fiu lesz. a nevek: Norbi és Niki . tetszik a Viki, Évi, de szegénynek ne legyen a szüli-névnapja meg a karácsony is egy héten... érdekes, a 4d-n előbbre irák a szülést: dec.19. nem is lenne baj, itthon karácsonyozni.
2008. jún. 20. 11:14
Na ez érdekes! Milyen hiedelmekről, jóslási módszerekről hallottatok még a gyerek nemét illetően?
405. airyca
2008. jún. 20. 09:11

Szép napot mindenkinek! Végre péntek van! :)

A lánynév nálunk is inkább az én döntésem, mondjuk apuka nem sértődne meg, ha nem Imre lenne, de nem a névvel van gondom, csak nem szeretem ha rám akarnak erőszakolni vmit..

Szóval ha fiú, akkor Imre, ha lány akkor Nóra.

Az, hogy milyen nemű lesz nálunk egyenlőre min1, első gyerkőc :) Mondjuk én úgy érzem, hogy kislánnyal jobban boldogulnék, de ki tudja?? :) Szóval jön aki jön, várjuk :)

Hiedelmek vannak rendesen, hogy kisfiú vagy kislány lesz :) Csak ezekben azért nem tudok igazán hinni, mivel a gyerkőc nemét apuka kromoszómája dönti el már a fogantatás pillanatában. Amúgy ha a gyümölcsevésen múlna, akkor kislány :)

2008. jún. 20. 08:38

Sziasztok!

Már elég régen jártam "erre",tudjátok építkezünk,teljesen kivagyok,persze a kisfiam sem egy angyal,van mikor hajnal kettőkor még fennt van,mert annyira élvezi az építkezést.

Az én kisfiam neve is Imre,apuka és nagypapa után :)

Mivel nem volt választásom az első gyereknél,most a másodiknál teljesen rám van bízva a dolog,akár fiú,akár lány lesz:)

Akár hiszitek akár nem nálunk a csonttörés vált be már nem tudom hány száz éve ezt használják erre felé,és amikor én terhes lettem a kisfiammal 3 éve azóta folyamatosan ezzel szórakozom,ha megtudom hogy valaki terhes a környezetembe egyből a csontból "jósolunk" és eddig a csont soha nem tévedett. Furcsa,de én hiszek ebben.

Hogy nekem csontot törjenek várnom kell még kb 1 hetet,na marha kíváncsi leszek.

403. sicike78 (válaszként erre: 402. - Borek.ancsa)
2008. jún. 19. 21:40

Ha fiú, akkor Lászlóóóóó. Hát, próbáltam célozgatni, hogy milyen lesz 2008-ban azt kiabálni az utcán a gyereknek hogy Lacika...

Ez van,3 generáció. de ha kislány, az az én döntésem: Luca Manna.

Mondjuk ha már szegény László lesz, akkor lehet hogy én mögé teszem a Lőrincet, de ez is bombát robbantott, mint a Manna.:)

Én kislányt érzek, bár lehet hogy az ingában hiszek ennyire. Van, aki mondja hogy ha sok gyünölcsöt eszik az anyuka akkor kislány, meg ha kerek a poci akkor is,meg ha úgy veszed fel a zsebkendőt hogy nem a szélét fogod meg akkor is, stb...

402. borek.ancsa (válaszként erre: 401. - Borek.ancsa)
2008. jún. 19. 19:54
Bár szerintem tuti lány lesz (jó lenne). Ti mit éreztek???
401. borek.ancsa (válaszként erre: 399. - Airyca)
2008. jún. 19. 19:53
Nálunk a férjem mániája a József név a fiúnak, nálunk is akkor a pici lenne a 4. József a családban, ha a férjem nagypapája megélte volna. Próbálok kompromisszumot kötni, hogy legyen a Józsi a második keresztneve.
400. airyca (válaszként erre: 396. - 79d1943975)
2008. jún. 19. 19:44

na, tök jól megoldódott a ruha helyzet! és még olcsón is! :)

tegnap ahogy jöttem haza megnéztem egy baba-mama bolt kirakatát, de főznöm kellett, úgyhogy nem tudtam bemenni, de majd holnap benézek mert a kirakatban láttam egy nagyon aranyos felsőt.

pihenjél sokat! Vagy próbálj meg kikapcsolódásként vegyél egy jó könyvet, ami nem babás témájú.. Vagy nézzél meg egy jó filmet, sétálj egy nagyot. Hátha legalább időlegesen kikapcsol a problémákról..

Amúgy a múltkor arra gondoltam, hogy vmi félelem végig velünk lesz a szülésig (hát még utána... :) akár attól, hogy vajon rendben van-e minden; biztos jól kajálok, elég tápanyag jut neki; meg fogom-e majd érteni majd Őt; vagy hogy hogyan bírom ki a szülést;időben jön-e stb.

Szóval néha muszáj kikapcsolnunk, mert ezekre még rájön a feszkó, mikor apuka nem mindent ért ami velünk történik... hisz neki nem változott túl sok minden egyenlőre.. (legfeljebb azt vette észre, hogy sokkal érzékenyebbek lettünk...)

399. airyca
2008. jún. 19. 19:30

nálunk se fogja még apuka teljesen a dolgot, no de az első képig mondjuk többet nem is látott belőle, minthogy a wc felett vagyok :) most már egyre többször beszélünk Róla- hangolom a dologra :)

szerencsére nálunk is rendben vannak a nagyszülők. A maximális dolog amivel a leendő dédimama az őrületbe tud kergetni az az, hogy a kis Imikével mi a helyzet -ez azért piszkál, mert egyrészt fiún kívül elképzelni sem tud mást, és névválasztási lehetőségünk se nagyon van, hisz a kicsink lenne az 5. generációs Imre.. No de ez legyen a legnagyobb gondunk :)

2008. jún. 19. 17:24
Nálunk az Apuka azt hiszem már felfogta, hogy hamarosan hárman leszünk. Reggeli puszilgatás a pocaknak, mikor elindul dolgozni. Viszont néha szerintem elfelejti, hogy van a pociba valaki...múltkor is csodálkozott, hogy a lekvár 2 órás kevergetése után hogyhogy fáj a hátam és a derekam.
397. sicike78 (válaszként erre: 396. - 79d1943975)
2008. jún. 19. 15:31
Ne aggódj apukán, szerinem amíg nem sír fel éjszaka a baba, addig nem is fogják fel. persze tisztelet a kivételnek :) Sok barátnőm mesélte, hogy amikor apuka bement "szülni", ott jött rá hogy hoppáááá, van még valaki ezentúl. De akkor viszont össze-vissza puszilgatták a kis mázas testet. De a férfiak ilyenek, így kell őket elfogadni. Az én párom még annyira nem fogta fel, néha még birkózni akar, meg csipked, mire mondom hogy hellóóóóó, van itt valaki :)
2008. jún. 19. 14:36

sziasztok! jó hogy beindult az irogatás. azért nem lehet könnyű ha az anyós vagy a család nem éppen kedves. nálunk mindenki tökéletes, kedves, és minenki venne a babaának valamit. nálunk kettőnk közt vannak viták, a család jobban rá van hangolódva a dolgokra mint az apuka:-(

bútorral, szobával amúg jól állunk,de mégis boldog nem fagyok. félek, stresszelek, nem tudok kikapcsolni. jobb lenne kicsit dolgozni, de ugye nincs hol.

viszont: a gatya dolgot megoldottam, egyik hogy vettem egy bandázst, azt ráhúzom a kinőtt cuccra, meg 3 régi gatyóm, amii jó rám amúgy, csak nem tetszett mert köldök fölöttig ért a dereka, levágtam csipőnél, vettem gumi derekat rá 3 félét, és kismama gatyát csinál a varrónő, rávarrja. cakk pakk 2200 ft lesz a 3 gatya:-) na ez jó hir!

2008. jún. 18. 23:17
Sziasztok!Jó régen nem jártam erre sajnos de dolgoztam és elég későn érünk haza.Olvastam a válaszokat köszönöm szépen.Szerencsére a védőnő normális és minden vizsgálati eredményem tökéletes.Jövőhét végén lesz Down eredményem és 3hét múlva megyek AFP-re.A következő UH meg csak júl. végén lesz.Már nagyon várjuk Apával!Holnap majd nézlek benneteket!
394. Vavicsa
2008. jún. 18. 18:57

Az én sógornőmnek is már van 1 gyereke, aki a keresztlányunk, de tudod amikor azt mondja amikor hazajönnek, hogy játék közben tanítsam már meg a gyerekének a színeket, mert a tanácsadóban azt mondták, hogy azt gyakorolni kellene, akkor szoktam gutaütést kapni, hogy ottnon meg mit csinál? Ja persze a 2 és fél éves gyereket leülteti a tv elé mesét nézni és kész. Ha meg szegény gyerek játszik és egy fél percre is megunja, hogy másikba kezdjen ő ott terem és elrakja. Így aztán a gyerek előtt sosincs kint játék. ráadásul olyan helyre rakja, hogy a gyerek ne tudja elővenni. Ez sem igazán gyereknevelés, főleg nem gyerekkel való foglalkozás.

Amikor mesés vagy mondókás könyvet veszünk neki, akkor azt mondja, hogy a gyereket nem köti le. Persze, mert még nem tudja mi az, hogy mese meg vers. Nem dicsekvésnek szánom, de az én nagyobbik lányom pl. 2,5 évesen megtanulta az Anyám tyúkják, mert gyakran olvastam neki az egyik kedvence volt és ha lehetett el is báboztuk, mert úgy érdekesebb. Az ő lánya egy mondókát sem tud. Kíváncsian várom már az ovodás panaszokat. magára vessen.

2008. jún. 18. 17:37
Hát én is keresztszülő vagyok. Van egy lassan 5 éves keresztlányom. Akár hányszor szerettük volna vinni fagyizni, moziba vagy valahová, az anyja mindig kitalált valami kifogást, hogy miért ne vigyük. Amikor meg esetleg egy héttel későbbre tettük volna a programot, mert valami közbejött, akkor meg azt vágta a fejünkhöz, hogy ha most nem visszük el, akkor többet ne is próbálkozzunk vele, mert neki ehhez nincs türelme. Hát egy kitartott kis p...csa. Hozzá kell tenni, hogy a kiscsaj el van kényeztetve, de nevelve meg nincs, úgyhogy nagyon rossz gyerek. Tőlük csak annyi pozitív tapasztalatot kaptam, hogy hogyan ne neveljem a gyerekem!
392. Vavicsa (válaszként erre: 390. - Borek.ancsa)
2008. jún. 18. 17:18
úgylátom, a férjek felmenői nagyjából mindenütt ugyanolyanok. Az én anyósom se nagyon örült az újabb unokának, mert nem a lánya szül. Amikor a férjem nagy boldogan elmondta neki, csak annyit mondott fapofával gratulálok. A sógoromtól meg az egyik közös ismerősünk megkérdezte, hogy tényleg lesz-e babánk, közölte: lesz, de minek? Eddig se nagyon beszéltem vele, de gondolhatjátok, ezután még kevésbé fogom keresni a társaságát. Amúgy is bunkó a kisebbik lányom keresztapja, de a keresztelőkor vette utoljára az ölébe és játszott vele. Még csak 5 éves, és ha rákérdezek az én tesómat nevezi keresztapunak. Nem ciki? :((
391. b359bd6cb3 (válaszként erre: 389. - B359bd6cb3)
2008. jún. 18. 17:09

A mi kis párbeszédünk anyósommal szó szerint:

Mi:-novemberre kisbabát várunk !!

Anyós: - jobb hogyha jön mintha megy.

Na ezzel mire célzott. Annyit ért el vele hogy a kicsi fia teljesen elfordult tőle. Még menni sem akar nekem kell erőszakolni hogy mégiscsak az anyád. Azt mondta nem anya csak szülő:-(( Így állunk.

2008. jún. 18. 16:52
Hát nálunk sem fenékig tejfel a család. ímondjuk sz én oldalamról egy szavam se lehet, mindenki örült a babának. A férjem oldaláról viszont a 87 éves nagymama annyit mondott, amikor az anyósom megmutatta neki a képeslapot a dédunokája UH képével, hogy neki van már unokája. Hát gondolhatjátok, hogy a szívembe taposott ezzel!! De nem érdekel mostmár! Foglalkozzon csak magával, meg az "unokájával". Úgyis mindig ő körülötte kell hogy forogjon a világ. Nem tudom egyébként, hogy ezt a beszólását a 87 évesek szenilitásának tudjam be, vagy tényleg így gondolja.
389. b359bd6cb3 (válaszként erre: 386. - 79d1943975)
2008. jún. 18. 11:48
Én még babonából semmit nem mertem venni, de lassan el kell kezdenünk.Sajnos úgy néz ki mi pár ruhácskán kívül semmit nem kapunk ( sógórnőm egy bunkó, sógorom meg sajnos elvált és a neje elvitt minden babacuccot, ja hazudok mert sógorom ígért egy légzés figyelőt azt itt hagyta a kedves párja.Azért az is valami. Nővéremnél 4 gyerek van amijük megmaradt azt kidobta gondolhatod 4 gyerek mindent lestrapált. De sebaj mindent úgy vásárolunk és vigyázunk rá, hogy a következő babának is jó legyen:-)) Tényleg ideje lenne elvégre a 21. hétbe lépek szombaton . Kedden megyek 4D-re már nagyon várom. Ja azért anyuék is megkérdezték hogy mire van szükségünk de még nem gondolkodtam rajta. Anyósom meg nem is örül a babának úgyhogy ne is adjon semmit mert csak a negatív energiáit közvetíti vele. Na jól elmondtam az egész családot.
2008. jún. 17. 17:59

Mi a vásárlással nem állunk sehogy.

Magamnak mg csak egy-két felsőt és szoknyát vettem nyárra. A Babócának meg konkrétan 1 db zoknija van...azt is a kolleganőmtől kaptuk, és ráadásul zöldet, úgyhogy bármilyen is lesz a picur jó lesz neki.

A Babaszoba nálunk már tavasszal kész volt (parketta csiszolás, tapéta), de a bútorokkal nem állunk sehogy. Valószínű az Ikeából fogjuk megvenni, nem is drága, de elég strapabírónak tűnt, meg tetszik is. Szerencsére a ruhákat örökölni fogja, a babakocsi kérdést meg átvállalta a leendő keresztapa, úgyhogy ezzel sem lesz már gondunk. :) Meg hát persze a nagyik is besegítenek egy-két aprósággal :)

387. airyca (válaszként erre: 383. - 79d1943975)
2008. jún. 17. 13:47

hát nem lesz kellemes nagy pocival felújítani, meg főleg takarítani, de sajnos nem tudtuk erre a hónapra beütemezni, egyikünk munkája sem engedte meg :(

Hát annyi pénzért tényleg meg kellett venni a bútorokat! jól is jártatok vele :)

Én teljes lázban égek msot a babaszoba dekorral :) a falra akartam mintát festeni, de még nem döntöttem el, hogy a falra festek mintát, vagy rajzolok/"festek" képet, ami felakasztható. No meg van egy fehér keskenyebb és szélesebb bútor, ami nagyon jól dekorálható..

Amúgy nekünk bútorzattal nagy szerencsénk van: van ez a 2 szekrényke, meg van még egy jól pakolható gyerekszekrény, megy komód, amiken csak foggantyút kell cserélni. Unokatesómnak most 3 éves és 9 hónapos a gyerkőce,úgyhogy tőlük öröklünk pelenkázósztalt, babakocsit és majd járókát.

Szóval szerencsére nagyobb dolog a babyhordó és a kiságy lesz amit be kell szerezni. Ezekért meg a mamák versenyeznek :)

Mondjuk ezek helyett elmegy sok a felújításra, de legalább meglesz mire megérkezik, és talán télen se kell majd annyi gázszámlát fizetni...

No asszem jobb volna babanaplót írnom, úgy belelendültem :)

ruhák... Most már kezdenek nekem is szűkülni, a farmert nem is nagyon tűröm.

Amúgy nem sikerült még kínaiban venni magamnak semmit de most vmiért benéztem- biztos isteni sugallat :) sikerült vennem egy gumis derekú halásznacit, meg egy otthonra baromi kényelmes 7/8-os nadrágot Úgyhogy most már van 2 kínais cuccom is a ruhatárban...

No de most meg mászkálok a védőnőhöz, mert még lekésem...

386. 79d1943975 (válaszként erre: 380. - B359bd6cb3)
2008. jún. 17. 11:34

szia!!!! de... vásárolgattunk. igaz nem sok mindent,a kádat kaptuk, a bútort aug -ban akartuk, de nagyon jó ajánlat volt, igy kár lett volna kihagyni. a szoba meg hogy kész, vagyis kész lesz a parkettával amikorra a 16 hétben leszek, az sztem pont időben van, legalább én is tudtam ég csinálni valamit rajta. én totál lázban égek. de már pénzem nincs, igy tuti nem veszek semmit már.

ti hogy álltok a baba várással?

385. 79d1943975 (válaszként erre: 381. - Borek.ancsa)
2008. jún. 17. 11:29

szia! hát a poci az nekem is növöget, a sólyom meg szintén nem:-) ez tök jó igy nem???

de mondom a ruha dolog a legnagyobb gondd. egy hete a netet böngészem miatta.

uh? húú az nekem is soká lesz afp 3 hét uh meg pont egy hónap. az valóban sok idő.

2008. jún. 17. 11:26

jah, és kérdés:

lányok! ti hogy vagytok a ruháitokkal? én nem férek bele egybe sem, néhány rámjön, de nem lehet össze cipzárazni. bajban vagyok a kismama rucikkal, jelenleg veszek egy bandázs-t, ami övként össze fogja a kinőtt nacit, szoknyát.

hol lehet olcsón venni gatyót? mármint olyat ami nem feltétlenül kismama, csak gumis derekú csipő gatya???

383. 79d1943975 (válaszként erre: 382. - Airyca)
2008. jún. 17. 11:24

tyűűűűűű hát nem irigyellek hogy nagy pocakkal mennyi dolgod lesz. oké,apa csinálja a nagyját, persze. én is festettem a falat ahogy ő, és éjfélre hullaként estünk össze. milyen lehet ngy pocival?

a bútor megvettük, kihagyhatatlan vaterás ajánlattal 72 ért. a nagyik ajándékba adják a felét, igy könnyebb. korai amúgy, de legalább megvan. ezen a héten meg apróságokat veszek, mnt pl maci lámpa ilyenek. tök kész vagyok.:-)

382. airyca (válaszként erre: 378. - 79d1943975)
2008. jún. 17. 09:12

ááááá nem akar nekem ez a fénykép összejönni... bekrepált a gépünk, úgyhogy majd megyek és elkunyizom anyuékét, szóval nem adom fel, hogy hamarosan rakok fel képet a pociról...

olvastam a babanaplód is, tök jó lett a picúr szobája! Meg is vettétek a bútorokat?

Mi júliusban fogunk hozzá a felújításhoz: nyílászárócsere, festés, házbecsomagolás... Szóval nem fogunk unatkozni :)

A pocid szépen növöget :)Nagyon jó lett a kép a frissen festett fal előtt :)

Délután megyek a védőnőhöz, megcsinálta a papírjaimat a hétfői AFP-s vérvételre. Legalább kicsit elszabadulok a munkahelyről :)

2008. jún. 16. 22:13

Gratulációm az újaknak, akikkel még nem volt alkalmam dumcsizni. Ugyanis két napig a leendő nagyszülőknél voltunk vidéken. Hát nem mondom, rendesen kijárt nekem a kényeztetésből, el tudnám viselni a 9 hónap után is. :)

A poci nálam rohamosan elkezdett nőni. Ti hogy vagytok ezzel? A súlyom viszont még semmit sem változott...szerencsére :) Két hét mulva megyünk AFP-re, fogorvoshoz és a védőnőhöz is, de a következő UH még kb egy hónap mulva lesz. Hát tök hosszú az idő :(

Kisfiút váróknak: nálatok milyen tünetek voltak???

2008. jún. 16. 13:55
Szia Éva, csak nem már vásároltatok?
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook