18 hónapos kisfiam szopja az ujját. Mit lehet ill kell ilyenkor tenni? (tudásbázis)
Semmit!
Az én fia is sokáig szopta,de úgy,hogy holyagok keletkeztek az ujjacskáján.Leragasztottam neki,akkor a másikat szopta.Így voltunk sokáig,amig le nem szokott róla.
Sztem semmit. Nekem a 20 hós ikreim is szopják az ujjukat, illetve a ma már 7 éves nagylányom is szopta anno. Előbb utóbb abbahagyják :-)
Vszínűleg nálunk azért is szokás ez, mert anyatejes babák és ezzel párhuzamosan életükben nem láttak se cumit, se cumisüveget... Ez meg mindig ott volt kéznél nekik :-D
:-)))
Sose lehet tudni, hogy mi válik be...
Hát, Apát elvarázsoltam.... :-)
Drága Ági!
Köszi még a répát nem prósziltam:)
Boszi vagy, hogy mágika a neved???
A húgom is és én is 10!!! éves korunkig szopiztuk a hüvelykujjunkat. A szüleink nagyon aggódtak, hogy baja lesz a metszőfogainknak, de semmi utóhatás nem volt és azóta sincs.
Ahogy én emlékszem, nekem biztonságérzetet adott, lehet, hogy ezért csináltam. Le fog szokni magától, mi is leszoktunk.
Köszönjük szépen! :-)
Én is még az este, mielőtt válaszoltam volna megnéztelek Titeket. Haláli a kiskrapek! Az a sugdolódzós kép... :-) Jó egészséget!
Fognak még se híre se hanva... egyszerűen csak jól esik neki szopogni az ujjacskáját.
Mi lenne, ha vmi mást próbálnál adni neki, amikor szopogatja az ujját... Pl. nyers sárgarépát vagy valami más zöldséget vagy gyümölcsöt? Gondolom már kipróbáltad, de hátha mégis.
Szia Ancsi!
Ha éhes vagy álmos... Akkor itt a megoldás! :-) Csak egy kis "vígasztalás" kell neki.
KisCsengém az összes(!) ujjacskáját begyömöszöli néha a szájába. :-)) A hüvelyk ujját "önmagában" ritkán. Ha mégis, akkor egyszerűen kicserélem egy másik ujjacskára... :-)
Helo!
Az én lányom is szopta az ujját és még a mai napig is észreveszem néha. Nem tudtam sehogy leszoktatni, de minél többször mondogattam neki, hogy pfújj, püpü, nem szabad, annál jobban hatott a mondandóm. Szerencsére semmi bajunk nem volt ebből. Már elmúlt 6 éves és mondhatom, hogy az ovi is segített. Le kell foglalni olyan játékkal, amihez mindkét kezét használnia kell: rajzolás, gyurmázás,homokozás... Talán akkor elfelejti az ujját lassanként.
Sziasztok!
Ha a hüvelykujját szopja, az nem jó hír: nem tesz jót az első fogaknak. Ha másik ujját szopogatja, az nem olyan gáz.
Cumizott? Lehet, hogy az hiányzik neki...?????
Ha nem szólsz rá folyton, hogy ne csinálja, nem tudatosítja magában, hogy csinálja... Lehet, hogy abbahagyja. Dekituggggggggya???
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiam mostanába szerintem túl sokat foglalkozik a kukijával (játszik vele) ami szerintem még igen korai. Mit tehetek ilyenkor?
- 1, 5 éves kisfiamnak nagyon sárga a foga, mi a teendő ilyenkor?
- 4 éves kisfiam állandó torokfájással küzd, és ilyenkor nem eszik semmit, mit ajánlotok?
- 2 hónapos kisfiam pár napja csak babahordozóban hajlandó aludni. Kiságyban sír, áttesszük és 2 perc alatt elalszik.Mit lehet ilyenkor tenni?
- Mi ilyenkor a teendő? 6 éves kisfiamnak ma reggelre előbújt a csontfoga, viszont egy fogacskája sem mozog.
- 4 éves kisfiamnak játék közben letört a foga. Mi történik vele ilyenkor? Kihúzzák?