Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 15 hónapos gyerek napja fórum

15 hónapos gyerek napja (beszélgetős fórum)


14. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 13. - 67c772efc3)
2012. szept. 15. 08:37
Nekem meg az volt meglepő, hogy olyan dalok kerültek elő a "fejemből", amiről nem is tudtam, hogy ott vannak:)))
13. 67c772efc3 (válaszként erre: 10. - Ee1dc9ba06)
2012. szept. 15. 07:20
Ismerős a CD dolog. :)))) A lányom imádja a maga kis zenéit, táncizik rá, mosolyog, mert felismeri, én meg vasalok és közben énekelem a mondókákat :) Mondjuk ebből tanultam egy csomót, mert nem voltam elmélyülve a gyerekdalokba a Lányom születése előtt :)
12. 67c772efc3 (válaszként erre: 9. - B8103f009a)
2012. szept. 15. 07:19
Azért nem tudok,mert kímélő üzemmódra kell fognom magam méhszáj nyílás miatt, na meg amúgy éppen ma költözünk, előtte most 1-2 hónapig kemény munka volt, ami nekünk is járt sok feladattal, így ez volt a program... Kirándulás az ELMŰhöz, Gázművekhez....stb. Így a mai költözésben az egész család segédkezik, én meg próbálom a lehető legkevesebbet ártani magunkat a pocaklakóval. Most, ha házba megyünk, jobb lesz, ki tudok menni vele a kertbe, itt is volt kertkapcsolat a lakásnál, de tele volt rézsűvel és a kis szeleburdit féltettem, hogy beesik valahova... :(
2012. szept. 14. 00:11
nálunk is szinte ua.megy mint krisztiéknél ő is nagyon pakolni a szekrénybő szeret a kukába bedobni mindent nagyon szereti a játszó sátrat ami teli labdával minden játékát szét pakol pár perc alatt,szereti tologatni a székeket!stb.nem hinném hogy unatkozna mert ezt észre venni rajta.Sír,veri a fejét falba...
2012. szept. 13. 23:27

Szia, az én kisfiam 13,5 hónapos. Nálunk még nem köszöntött be a rossz idő, így sokat vagyunk kint a kertben, ami áldás egy gyereknek, megfizethetetlen, hogy csak kilépsz a házból, és ott egy hinta, egy homokozó, ilyen-olyan játék.

Bent a lakásban inkább a zenélőseket szereti, ezek fejlesztő játékok, ketten játsszunk. Vettem dalos cd-ket, énekelünk (mármint én meg a cd:), de tetszik neki, táncol rá. A könyvek közül is kezdi néhány érdekelni, megkeressük benne a cicát, a kutyát, amiket élőben is ismer.


Neked nem könnyű most, és még egy darabig nem is lesz az. Kitartás:))

2012. szept. 13. 23:05
Miért nem tudsz elmenni vele, problémás a terhességed? Játszóházba pedig nagyon jól szokták magukat érezni, meg a csavargást is szeretik általában. Vagy nincs a közeletekbe baba-mama klub? Én sokat mentem a gyerekekkel, mindig nagyon élvezték. A kisebbik lányom születése előtti nap, még a balcsi parton kirándultunk, pedig egy héttel előbbre voltam kiírva :D A lakásban én is nehezen kötöttem le őket, örültem, ha a napi teendőim elvégzése idejére lefoglaltam Őket. Igaz akkor még panelba laktunk, ott rosszabb volt.
8. mkriszti81 (válaszként erre: 7. - 67c772efc3)
2012. szept. 13. 22:51

pff nem irigyellek akkor :( Ennyinek elégnek kellene lennie, de talán majd alakul...

Kitartást!


És tessék ilyenkor már aludni! :)

Én is megyek, jó éjt!

2012. szept. 13. 22:31

A lányom nagyon aktív, nem volt 11 hónapos, amikor stabilon elindult, 6,5 hónaposan már állt. Szóval most, 15 hónaposan már "nem jár", csak szalad. Nem esik, csak ha fáradt, azaz a mozgás részt kipipáltuk. Ma éppen a létrát mászta meg utánam, szívrohamot is kaptam....

Igen, ismerős. Leülök és vagy mászik rám, ami a pocakom miatt nem szerencsés, vagy húz, hogy álljak fel és menjünk valamerre. De ahpgy olvasom, akkor a normál életkori sajátosságoknál járunk... Ő imádja a könyveket és az újságokat nézni, ha kérdezem, hol a kutyus/cica/nyuszi/gomba.....stb. mutogatja, érti a nagy részét. Testrészeket mi is tanuljuk, elég sokat tud, alapokat. Pocak, orr, fül, szem, száj. De egész nap nem tudok házimunkázni, testrészeket mondani....Kicsi kora óta hallgatunk mondókás zenét, én is innen tanultam meg a dalokat, mert valljuk be, első babánál nem törvényszerű, hogy minden mondókát, verset ismerünk... Táncizunk, tapsolunk, egész nap beszélgetünk, de egyszerűen kifogytam az ötletekből és UNATKOZIK!!!! Ha az Apja hazajön, az megváltás, mert akkor szaladgálnak, autóznak, amire a gyerek ráül, én ezt kismamaként nem tudom megtenni..Ja és baromi aktív, de nappal emellett rosszalvó is.... Napi max 1 óra...

2012. szept. 13. 22:18

én mostanában tanítgatom neki a testrészeit megmutatni magán

meg amikor sétálunk körben a házban, mindenre mutat rá, én meg mondom az adott tárgynak a nevét, ő meg próbálja utánozni


mi így tanulnuk, ugyanis a képes könyveit lesz.rja, ha előveszem, csak lapozza, imitálja a mutogatást, de ha kérdem, hogy hol van a kutya a képen, abszolút nem mutatja meg, idegesen lesöpri a könyvet is... :S

(de ha meghall egy kutyaugatást, vagy lát egy élőt, rögtön utánozza az ugatását :D)

5. mkriszti81 (válaszként erre: 3. - 67c772efc3)
2012. szept. 13. 22:13

jaj azt kihagytam, ő is hisztizik aztán ezerrel, ha nem tudok vele foglalkozni, vagy uram bocsá' leülnék fél percre, már jön is ide és vegyem fel, vagy sétáljunk, nem hagy békén

Ez szerintem életkori sajátosság, mutatni kell neki, mit csináljon, magától még nem tudja kitalálni, de az a legjobb, ha van dolgod, és ő megy veled, akkor az érdekes, csak ne merj leülni :)

2012. szept. 13. 22:11

ehhez kicsit látni kéne a mindennapjaitokat, a játékait, illetve, hogy hol tart a mozgás-és egyéb fejlődésben...


Nálunk pl. a kislányom épp 15 hósan kezdett elindulni úgy, hogy fogtuk mindkét kezét, így a napok nagy része sétáltatással telt. Aztán mivel én vagyok vele itthon, a házimunkák egy részében mellettem van, "segédkezik" (vagyis amit összepakolok, azt szétpakolja, stb :D), neki ez is érdekes. Amikor olyat csinálok, amikor nem tudok konkrétan vele lenni (pl főzés), akkor is vagy ott téblábol körülöttem, közben beszélek neki, mondom, mit csinálok, vagy eljátszik a játékaival, vagy mászkál a házban, és az egyéb tárgyakkal játszik, mert a nem-játékok mindig érdekesebbek ugye :)

Van, hogy felül a kanapéra és bekapcsolja a tv-t, a minimaxra szoktam kapcsolni (azon nem mennek erőszakos mesék), de ez ritka, és úgysem nézi 10 percnél tovább, vagy bealszik rajta, vagy otthagyja.

Játékai most őt sem foglalják le nagyon, csak pár percig, és csak ha én is ott vagyok. Van neki formabedobós, hangot és zenét kiadós, építőkockák, plüss állatok, kismotor, állatkirakós, könyvek stb... de leginkább a konyhaszekrényt és egyéb szekrényeket szeret kipakolni, dolgokat kivinni a szemetesbe, a maciját kicipelni a hintaszékbe és hintáztatni, ilyesmi :)

2012. szept. 13. 22:10
Nálunk is ez megy. Mindent együtt csinálunk, élvezi, szereti, le szoktunk ülni legózni, de az még annyiból áll csak, hogy én összerakom, Ő szétszedi. Kap tőlem kanalat, tálkát, azzal "főz", de azt is elunja és persze csak az kell, amit nem szabad. Pl. fényképező.... És akkor jön a balhé, hiszti, én meg keresem a megoldást, mivel kössem le... Az idegeim meg fáradnak... :)
2012. szept. 13. 22:03

Én nekem van egy 13 hónapos lányom és őt is néha igen nehéz lekötni. Ha olyanja van akkor csak azt akarja csinálni amit én. Próbálom bevonni a dolgaimba, amennyire lehet. Segit pl. ruhat dobálni a gépbe ha mosok, vagy együtt porszivozunk, együtt takaritunk, adok ronygot a kezébe és ő is igyekszik a maga modjan. Vagy ha főzök adok neki is fakanalat és edényt.

Van hogy nem érdeklik a játékok egyáltalán csak a felnőtteknek való dolgok......

2012. szept. 13. 21:51

Sziasztok! Kíváncsi vagyok kinek hogyan telik egy napja a 15 hónapos csemetével.

Igazából az az érzésem, a lányom unatkozi itthon, játékai nem érdeklik, ha meg igen, az is csak rövid ideig. Elmenni már nem nagyon tudok vele, ugyanis 30 hetes kismama vagyok.


Anyukák, hogyan telik egy napotok? Mivel kötitek le a gyerekeket? Mesét nem szeretnék vele mindig minden nap nézetni.... Milyen fejlesztő programot javasoltok?


Köszönöm


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook