14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet? (tudásbázis)
Mar nem tudom, hol olvastam, de valahol tuti, hogy a ket nyelven valo felnoves komoly psziches problemakat okozhat egy kisgyerek agyaban, pl.skizofren szemelyiseg kialakulasat.
Ezt nem tudom, hogy a ketnyelvu kozegre vagy a kulon nyelvtanulasra is vonatkozik-e, esetleg mindkettore?
"Annál jobb!Még az is lehet, hogy kicsit később tanul meg beszélni(és akkor mi van, később ennek már nincs jelentősége), de akkor már két nyelven."
És fogja tudni, melyik melyik?
Igen, csak ez egy 14 hónapos kisfiú, aki gondolom értelmes szavakat alig mond.
Más 3 évesen, amikor már birtokol valamennyire egy nyelvet.
Kende1!
Mennyit beszél már a pici?
Sokan azt felejtik el, hogy TANULNI nemcsak az iskolában lehet, és hogy a Tanulás nem egyenlő a magolással.
A kisgyerek, abban a pillanatban, hogy megszületik tanul, okosodik: neki minden játék, amin keresztül megtanul eligazodni a világban. Az anyanyelvét is megtanulja a szüleitől, de a szülő nem tanít, mint egy tanár...és folytathatnám a sort.
De ezt nem neked kell(ene) magyaráznom, hiszen értjuk egymást...Szerintem ez a módszer egy próbát igen is megér. Úgy is lánti fogod a gyereken, hogy tetszik e neki, vagy nyűglődik. ha ez utóbbiról van szó nem viszed többet. Veszteni valód nincs!
Ha tetszik neki, akkor könnyen megtanulja az angolt és "nem fog szenvedni az iskolapadban"
Az iskolapadban egy gyerek miért szenvedne?
Szülő függő is-otthon talán többet kellene vele foglalkozni::((
/ egyébként pedagógus vagyok /-azért a tanulás öröm is lehet:)
kedves 27.hozzászóló:(
De szerinted mennyivel fog többet ""tanulni, tudni"" így a kicsi, ha most kezditek el taníttatni, mint akkor, ha két év múlva kezdenétek el?
Szerintem ez olyan fölösleges még, semmiről nem fog lemaradni!
De majd tájékoztass minket az eredményekről! Kíváncsi vagyok!
Köszönöm a hozzászólásaitokat.
Érdekes olvasni a sok-sok véleményt.
Igen, a Helen Doron módszerről van szó, játékos formában.
Erőltetni semmit nem szeretnénk. De mivel ilyen kicsi korban végtelenül fogékonyak azt gondolom ártani nem fogunk a kicsikénknek. Persze, ha úgy látjuk, hogy ez számára megterhelő, nem érzi jól magát, majd később újra megpróbáljuk.
Azért köszi!
Ja, és egyszerű embernek tartom magam, nem vagyok nagyzolós:) / 10.hozzászóló /
csak őszintén kíváncsi voltam a véleményetekre.
Köszi mégegyszer :)))
Baba angolról én is hallottam, a módszer neve Helen Doros, vagy Dors, valami ilyesmi. A lényege, hogy a gyerekeknek angolul dalokat , mondókákat mondanal, játszanak. vannak CD-k is amiket otthon lehet hallgatni. Minden a gyerek életkorának megfelelően zajlik, játékos formába, csak angolul. Szerintem olyan lehet, mint egy angol zenebölcsi.
Így a gyerek, úgy tanulja meg az angolt, mint az anyanyelvét. Ebben a korban a gyerekek nagyon fogékonyak, és semmiféle zavart nem okoz több nyelv "elsajátítása", hiszen ez nem a szó szoros értelembe vett nyelv tanulás.
Nekem ez a módszer tetszik, és ha lesz lehetőségünk, biztos kipróbáljuk, de "sima" angol tanárhoz, angolórára nem vinném a gyerekem...
Gondolom, ez a "nyelvtanulás" a 14 hónapos gyereknek nem angolórákat jelentene, hanem egy angol nyelven a gyerekhez beszélő játszótársat. Én ezt nem értelemezem olyan szigorúan, hogy kende úgy gondolta volna, iskolaszerűen akarja oktatni a 14 hónapos gyereket... :-)
Azért én is azt mondom, jobb, ha előbb az anyanyelvét tanulja meg tisztességesen, aztán jöhet a második nyelv.
Most , nem oly regen olvastam hogy az angolok valami felmeresek szerint eldontottek , hogy mi szulok , miert nem hagyjuk gyermekeinket jatszani..normali , eletkornak megfeleoen nevelni_
Miert akarjuk belejuk , nevelni mindazt amit nekunk nem sikerult megvalositanunk.
hagzjuk oket megelni gyerekkorukat...s a koruknak kepest segiteni nekik megtanulni dolgokat, nem eroltetni rajuk...plusy tanulasokat..nyelveket, balet...kulomboyo dolgokat...
Idonap elott tonkretesszuk oket.
Nem setalo szotarat, lexikont syeretnenk beloluk kihozni...vagy igen ????
En inkabb egy magabiztos, sajat talpan megallo...eletkedvel s melegseggel tele szivu felnotett syeretnek gyerekeimbol kihozni!!!