130 nettóért utaznátok 2 ó 40 percet naponta tömegnyomorban? (tudásbázis)
Úgy tűnik! Sokan nem nyitják ki az ajtót sem ennyiért.
Én voltam már vacak helyzetben és simán elmentem a munkanélküliségem előtti bérem negyedéért konyhalánynak, hogy legyen bevételem, és úgy, hogy utaztam 1,5 órát azért, hogy megkeressem azt a pénzt...
Én itt már leírtam:
17. Channa*
ma 08:35
Szerintem a 130 eFt nettó több a nullánál, remélhetőleg marad belőle megélhetésre is, nem úgy mint a nullából...
A későbbi már arra ment, amit mások értettek és válaszoltak;)
Nem tudom részletesebben és értelmesebben leírni, mint az első hozzászólásomban: akinek az éhenhalás a másik opció, az ne dobja ezt, amíg nincs másik.
Azt sem értem, miért kérdezi? Azt fogja tenni, amit a többség tanácsol? Ha megteheti, ne vállalja. Ha nem teheti, nyilván el kell vállalnia. Ez nem tanácsok és nézőpontok kérdése.
Mert a kérdés szó szerint így szót, hogy utaznék-e?
Nem azt kérdezte, hogy "szerintetek vállaljam a munkát 130.000-ért úgy, hogy a jövőben naponta közel 3 órát kell utaznom?"
Erre ugyanis az a válasz, hogy én nem dönthetek helyetted, mert nem ismerem a körülményeidet és a lehetőségeidet.
Érdekes, hogy többen szó szerint vettétek a kérdést, mármint úgy, hogy ti a jó fizetésetekből utaznátok e?
Pedig, a kérdés nem erről szól.
Mert ha így nézzük, akkor pl. én sem vállalnám, már azt sem, hogy a jelenlegi fizetésem helyett 130 legyen a nettóm, azt meg főleg nem, hogy ezért még utazzak is;)
Akinek az éhenhalás a másik opció, az szerinte se dobja addig, amíg nincs másik. Kivéve, ha nagyon jó "áru" a munkaerő piacon. De ha az lenne, nem ennyiért dolgozna.
A kérdésre válaszolva, én az ágyból nem kelnék ki ennyiért, de sajnos tudom, hogy van, akinek muszáj ennyiért is dolgoznia.
A baj ezzel az, hogy beárazza magát erre.
Az éhenhalást természetesen képletesen értettem, sajnálom, hogy szó szerint vetted. Neked is elmondom:
A kérdés az volt, hogy MI utaznánk-e a leírt feltételek mellett; erre válaszoltunk.
Azért ha az éhenhalás küszöbén állnál, vállalnád a munkát.
Sok apuka ennyiért gürizik, hogy kenyeret tudjon venni a gyerekeinek. Egyik napról a másikra kerülnek utcára az emberek, sokan örülnének, ha 130 nettóért találnának munkát
utazhatsz a munkanelkuli hajon mint egy kaloz.
Nekeld a labad meg nem erte el a foldet.
De, bele tudunk gondolni, én legalábbis. Volt hosszabb időszakom, amikor rengeteget voltam pénz nélkül. Új munkahely választásánál (a munka milyensége, a pénz mennyisége mellett) fő szempontom volt, hogy 15-20 km-en belül legyen, mert "Az idő pénz." (mondta Benjamin Franklin a 18. század elején, pedig akkor inkább bőviben voltak az emberek az időnek, mint manapság).
A kérdés az volt, hogy MI utaznánk-e a leírt feltételek mellett; erre válaszoltunk.
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Hány puszit, csókot adtok a párotoknak naponta?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Normális az, hogy elkezdtem tornazni naponta 45 percet és emelkedik a súlyom?
- Hogyan utaznátok babakocsival vonaton egyedül a picivel?