1000 kalóriás diéta (beszélgetés)
Szia!Szerintem semmi köze nincs hozzá...
Én az ellenkezőjét érzem.Lehet hogy azért mert sokkal jobb a közérzetem amióta diétázom,meg jobban is nézek ki.
Gratulálok hogy sikerült elérned a célod!
Értem, hát akkor továbbra is büszkén sétálok új alakommal. Még egy kiló van hátra, és remélem jövő hét végén végzek, aztán fokozatosan visszaállok normál kalóriára.
Ez a diéta nagyon jó!
Most nagyon kihalt a fórum... :(
Jó éjszakát mindenkinek!
Norbis majonézzel.Nem sokkal drágább,mint a másik,és az íze is ugyanolyan.
Ennyi belefér!!!!Ha nagyon kívánod.
S.O.S
Nagyon kívánom a francia salátát!Csak az a baj, hogy a majonézben nagyon sok a kalória.Nincs valami ötletetek hogy mivel lehetne helyettesíteni?
Köszike!
Az én mai menüm idáig.
reggeli:
2 db puffasztott búza szelet 72 kcal
2 db háromszögű sajt(panda natúr)66kcal
4 dkg selyem sonka 40 kcal
kávé(sima),tea édesítővel
Ö:180 kcal.
tízórai:----
ebéd:csirkekrémleves(instant)76 kcal
3 db tojásból,1 dkg füstölt kolbászból rántotta
240kcal,meg egy szelet puffasztott búza 36 kcal
csipegettem egy kevés chipset kb.1dkg=54kcal
Ö:406kcal
Gratula!
Szép eredmény!!
Bocsi hogy eltüntem,csak közben majd fözöcskéznem is kell.
Igen,ez e legjobb megfogalmazás arra amit ti csináltok. :)
Egy héten csak egyszer mérem magam hétfőn...
Most legutóbb 69 voltam...És te?
Az emberi anyagcserét az égő tűzzel szoktam összehasonlítani. Mi történik, ha fát dobunk a parázsló tűzre? Az égés fokozódik, és lobogó tűz lesz az eredménye. Ahogyan elég a fa, a tűz égése lelassul, visszaáll az az állapot, amíg újra csak a parázs marad, így takarít meg a tűz, szervezetünkhöz hasonlóan energiát, hogy ne aludjon ki. Adjunk hozzá még egyszer fát és újból sokkal erősebb lángon fog égni, több energiával. Ha folyamatosan dobunk fát a tűzre, az állandóan égni fog, az égés nem lassul le. Képzeljük el, hogy a szervezetünk tűz, és az étel amit beviszünk a fa amellyel a tűz lángjait életben tartjuk. Amikor eszel, az hasonló ahhoz mint amikor fát dobunk a tűzre, a tested az ételt energiaként égeti el. Ez a titka annak, hogy a sikeres diéta alapja a napi öt kimért étkezés, beosztva egy egész napra. Ez a technika az ami a tüzet folytonos égésre készteti, és nem engedi az égést lelassulni. A nem evés (éhezés) lelassítja az anyagcserét. A lassú anyagcsere nem éget el kalóriát, hogy energiát nyerjen belőle, helyette lelassít minden folyamatot, hogy spórolja az energiát, és az agyunk éhségérzetet produkál. Erre a test lelassít mindent, hogy minél jobban spóroljon, míg a végén egyfajta túlélési fokozatba kapcsol. A következő étel amit megeszünk, ennek megfelelően, azt az üzenetet hozza elő az agyunkból: raktározz, raktározz, raktározz! Van ennek értelme? Ez az amiért az éhezés és rendszertelen étkezés, úgymond visszafelé sül el. Mindamellett, a mérleg mutathat eredményt, a testtömegünk ti. az éhezés alatt csökken, de ez sajnos az izomszövetek feláldozásával járó, igazából nem kívánatos csökkenés, mert sajnos az izomszövet az, amit a legkönnyebben bont le a szervezet, amikor energiahiánya van. És ezt nem szeretnénk, mert az izomsejtjeink égetik a zsírt (amikor nem mozgunk, akkor is!). A zsírsejtjeink, viszont nem, azok inkább raktározzák!
Vissza a tűzhöz. Mi történik, amikor egy műanyag zacskót dobunk a tűzbe? Pillanatok alatt fellángol, szinte rögtön elolvad és eltűnik, de vele együtt a lángok is amiket táplált. Ezt össze lehet hasonlítani azokkal az ételekkel amelyeknek magas a glikémiás indexük, magas a cukortartalmuk, vagyis az egyszerű szénhidrátokkal… Pontosan ugyanez történik a szervezetünkben, a cukor hihetetlenül gyorsan ég el, és mozgás hiányában a felesleges energia CSAK zsírként raktározódhat el, lelassítva a rákövetkező időben az egési folyamatot. A másik oldalon megnézhetjük, hogyan ég el egy szelet hús (fehérje), szépen lassan, egyenletesen bocsátva ki az energiát. A diétának nem megsemmisítő hatása kell legyen, ez egészen egyszerű és érthető folyamat, ha így gondolunk rá.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 3 hónap alatt napi 2 órás mozgással és 500 kalóriás diétával mennyit lehet lefogyni?
- 600-800 kalóriás diéta alatt ki mit és hogyan evett egy nap? Hogy osztottátok be ezt a kalória mennyiséget?
- Kinek milyen tapasztalata van a kalóriaszámlálós diétával?
- Mi a véleményed a negatív kalóriás ételekről és a diétáról?
- Diéta kalóriaszámlálással
- "Negatív" kalóriás diéta