100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek! (beszélgetés)
Szia! Én annyira örülök.hogy ránk találtál! Mi kérdezünk,és te olyan kielégítő válaszokat adsz hogy én csak ámulok és bámulok:)
Kívánom neked,hogy sikerüljön neked amit elterveztél,és sok sikert a munkádhoz.
Igen, szerencsés, és megpróbálom megbecsülni.
Fitnesz szakedzőit végeztem a TF-en, személyi, kadio, ééééés:D kerékpár edző, versenyző. Valami ilyesmi.:-)
Táplálkozási tanácsadás bele foglaltatik az edzői munkakörömben, legalábbis én fontosnak tartom.
Helyes táplálkozás+sport!!
:)
szerencsés vagy mert azzal foglalkozhatsz amit szeretsz és gondolom sok örömöt is add a munkád:)
milyen típusú edzéseket tartasz és ez mellett táplálkozási tanácsadással is foglalkozol?
Te, milyen zöld teát iszol?
Egyideig ittam a Pickwick zöld tea variációkat, de olvastam hogy a sok aroma miatt nem igazán jó!
Elég régóta az Interfruct-ba kapható IMPRA zöld teát iszom. Ez filteres, és az van ráírva: Eredeti Ceylon tea Származási hely Sri Lanka, Nem kinai már ez is valami:)) 100%-os zöld tea tartósítószer és színezőanyag, aroma nélkül:))
Egy teafőzős kancsóba 1 filtert szoktam tenni. Most tettem bele 2 filtert, lehet hogy nem volt elég erős?:((
Vidéki lányként nőttem fel, de a munkám miatt el kellett költöznöm Budapestre. A Wellness, ahol edzőként dolgozom 50 m-re található a lakástól, amit bérlünk a kedvesemmel. Hosszú évekig ingáztam, el sem hiszem, hogy ha 7-től tartok edzést 45-kor elég elindulnom. No, az igazgató felajánlott egy állást plusszba. Közel 1 hónapja adtam át részére a motivációs levelet. Rengeteg munkája van, iszonyú elfoglalt, hiszen marha nagy ez a komplexum, és hamarosan nyílik a 2. Közel 2 hónapja mindent hátrahagyva (értem ezalatt, a 6-7 év alatt felépített kis életemet, munkahelyeimet) választottam a wellness-t. Csupán egy órafajtára összpontosítottam, közben megismert a diri, és látta, hogy viszonyulok a vendégekhez, tanítványokhoz (SZERETEEEEEEEEEEEEM ŐKEEET, A MUNKÁMAT:-)))), így jött e munkakr. Tegnap este felhívott, hogy ma meeting.
Izgulok, mert végre talán beérett e gyümölcse a sok munkámnak. Nem, nincsenek nagy igényeim, csak hogy ne kelljen napi 3 órákat utazgatni (ez most ok:)), bejelentett, fix meló, ahol maradandót alkothatok, és némi biztonságot nyújt a jövőre nézve. Nah, elééééég, befejeztem.:-)
Szép jó reggelt!!
Kissé be vagyok sózva, így nem tudok aludni...majd egyszer elmesélem.:)
Privátban kérdeztétek tőlem, mi az az L-carnitin!??
A leghatékonyabb zsírégető: L-karnitin
Az L-karnitin segíti a zsírégetést és növeli az állóképességet. De mi az optimális mennyiség a teljesítmény fokozásához és a hatékony fogyókúrához?
Nyomtatás Cikk küldése
Mi az az L-karnitin?
Aminosav származék, amely szervezetünkben, és az állati, növényi táplálékokban egyaránt megtalálható. Az emberi szervezet bioszintézissel állítja elő, és 20-25 gramm mennyiségben található meg benne.
Bioszintézis: az élő szervezetekben előforduló vegyületek - mint például a fehérjék, szénhidrátok, zsírok - előállítása biológiai úton, enzimek közreműködésével.
A kisgyermekek szervezete nem tudja előállítani az L-karnitint, termelődése 15 éves kortól kezdődik. A májban megközelítőleg 0,65 gramm, a szívben 0,22 gramm, a vesékben 0,06 gramm található, de a legnagyobb mennyiség a vázizomzatunk tartalmazza: összesen 19 grammot.
A táplálékok L-karnitin tartalma:
* növényi eredetűek: körülbelül 30 mg/kg
* fehérhúsok: 1000 mg/kg
* vöröshúsok (marha, birka, sertés, kecske): 400-2000 mg/kg.
Mire való az L-karnitin?
Az L-karnitin felelős a zsírsavak szállításáért és az energianyerésért. Javítja az izmok oxigénellátását, segíti a zsírbontást, növeli az állóképességet, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban, lerövidíti a regenerálódási időt, gyorsítja a méreganyagok távozását szervezetünkből, valamint a vércukor szinten tartásában is kulcsfontosságú szerepet tölt be.
Az L-karnitin és a zsírégetés
A zsírokból származó zsírsavakat elszállítja az izomsejtek membránján keresztül, majd az izomsejt belsejében a zsírsavak elégetésével energia képződik. Tehát az L-karnitin elengedhetetlen a fogyókúránál, hiszen a szervezetben az energia termeléséhez szükséges zsírsavakat elszállítja oda, ahol azok energiává alakulnak. A folyamat az edzés 40. percében „kezdődik”, amikor a szénhidrát raktáraidat már felhasználtad.
Ez a folyamat felgyorsítható, ha L-karnitint fogyasztasz, tehát emeled a szervezetben lévő szintjét.
Mi okozza az L-karnitin hiányt?
* Rendszertelen étkezés,
* krónikus bélbetegségek, felszívódási zavarok,
* túlzott fizikai munka, sport,
* idős kor,
* terhesség,
* diéta, fogyókúra,
* vegetáriánus étkezés.
Néhány jel, ami L-karnitin hiányra utal
* A szellemi, fizikai teljesítmény csökken,
* salakanyag lerakódása a kényes pontokon (has, csípő, popsi, láb),
* izmok túlzott fáradékonysága, tejsavasodása,
* vércukorszint ingadozása,
* anyagcsere zavar.
Ahhoz hogy megelőzd az L-karnitin hiányt, testsúlytól függően 250-1000 mg a napi ajánlott bevitel. Nagyobb hatást érhetsz el, ha az edzés, és a fizikai munka előtt minimum 20-30 perccel, illetve edzés közben L-karnitin tartalmú italt, illetve kapszulát fogyasztasz el. A folyékony formulának gyorsabb a felszívódási ideje, ezáltal hatékonyabb.
Ezt a rövid cikkecskét egy internet újságba firkáltam, remélem hasznát veszitek!
Hello,:)
Hogy vagytok, hogy telt a napotok??
:* :*********
Dél-Amerika kedvenc itala, a mate tea, egészséges alternatívája a feketekávénak és a fekete teának. A természettel harmóniában élő guarani indiánok már évszázadok óta használták házi patikaszerként, amikor az európai gyarmatosítók a XVII. században felfedezték.
A mate tea kiváló ital az aktív életet élők számára, mivel mind a testet, mind a szellemet élénkíti.
A mate tea hatóanyaga a matein, bár rokona a kávéban található koffeinnek, másképpen hat szervezetünkre, mint a tea vagy a kávé. Nem pusztán élénkít, hanem szabályozza az idegrendszer működését: élénkít, ha fáradtak, lehangoltak vagyunk, és nyugtat, ha túlságon izgatottak.
A mate kémiai tulajdonságaiban hasonlít a zöld teához, de annál táplálóbb. Jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (káliumot, nátriumot, mangánt, magnéziumot) és vitaminokat (A-, B1-, B2- és C-vitamint, valamint riboflavint). Ideális energiaital a sport és a mozgás szerelmeseinek.
Rendkívül hatásos és egészséges ital, mert 11 féle polifenolt tartalmaz. Ezek erős antioxidáns hatásuk révén védenek a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen, erősítve ezzel a szervezet természetes védekező képességét.
A mate tea csökkenti az éhségérzetet, méregtelenít, serkenti a bélműködést és enyhén vízhajtó hatású.
Nekem már itt van a postán egy ch szegény receptkönyv... 3500 ft össz vissz...
Csak le kéne már menni érte :((
További ajánlott fórumok:
- Ki akar velem decemberig lefogyni 10 kilot?
- Segítség! Képtelen vagyok lefogyni!
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?
- Húsz kilót fogytam. Még három kilót szeretnék lefogyni. Nem akar lemenni. Miért?
- Párom február 2-án jön haza, addigra szeretnék lefogyni kb 2-3 kilót. Valami tuti diétás dolog? Amit meg lehet venni minden boltban!
- 15 kilót szeretnék lefogyni, hányszor eddzek egy héten?