100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek! (beszélgetés)
xyz vagy mi a neve :P fényképéről... :(
Először azt hittem hogy tanganyika megint, de Tanganyik nem tudott helyesen írni, meg ilyeneket sem mint xxzzz :)
ááááááááááá én mindig le vagyok maradva!!!
Na mindegy én hiszek :)))
Egy kérdéssel vagy kéréssel fordulok hozzád. Nekem ez a futás dolog nem jön be, tavaj mélyvénás trombózisom volt több eü-panaszom van. Állandó lábikra görcsöm van, olyanyira hogy már bokám talpam is. Most fogok ismét uh-ra menni, ezért uszni sem tudok. A vízben gyakran görcsöl be a lábam.
Akkor milyen sportot ajánlasz nekem, látom nagyon otthon vagy a témában??
Ezt a séta-kocogás kombinációt én jelenleg is csinálom, a helyzet az, hogy a tempós séta nekem már rövid idő után beviszi zsirégető tartományba a pulzusom, a kocogás még rövid távon is képes az akár az utolsó legmagasabb zónába vinni a pulzusom. Igazából én úgy szoktam váltogatni, hogy a 2-es és 4-es zóna között legyen. Egy darabig 2-ben tartom, aztán felmegyek a 4-esre, próbálom ott tartani, ha eléri az 5-öst (itt már majd kiköpöm a tüdőm, érzem hogy az izmaim mintha ólómmá kezdenének válni), akkor visszaveszek annyira, hogy lezuhanjon egy darabig újra 2-esre.
Az tudom, hogy a mérlegen nagyon hálásan látszik az eredmény ettől a fajta mozgástól. Igazából azt nem tudom, vagy tudtam, hogy ettől a fajta mozgástól milyen arányban veszitek izmot-zsirt. Mert ugye inkább zsirt szeretnék. Na ez itt a kérdés legfőképpen a számomra.
Az van még, hogy a fehérjepótlásra szoktam figyelni egy ilyen után, hogy ha roncsolódnak is az izomszövetek (nem tudom roncsolódnak-e egy séta-kocogás kombinációtól, de biztos ami biztos), szóval legyen miből újraépíteni azokat a szervezetnek.
A csak sima aerob mozgások nekem unalmasak, lassúak.
High Intensity Interval Training.
HIIT edzés rövidítése a High Intensity Interval Training kifelyezésnek. A legjobb edzésforma zsírégetéshez, és az izomzat karbantartásához. HIIT edzés nem egy új edzésforma, ez az edzés a legjobb út a testzsír égetésre. Tanulmányok mutatják, hosszú aerob edzések okozzák az izomleépítést -katabolizmust-. HIIT edzés lehetővé teszi, hogy zsírt égessünk, izomveszteség nélkül.
HIIT és az intervál edzés nagyon hasonló, az egyetlen különbség az intenzitás ahogyan végezzük. Akkor mi is a HIIT, és mi az intervál edzés?
Intervál edzés a közepes intenzitás és magas intenzitás variálása egy edzésen belül. A HIIT edzés alacsonyabb intenzitás, és nagyon magas intenzitás variálása. Végezhető rengeteg variációban, azonban néhány alapszabállyal tisztában kell lennünk. Bármilyen jellegű intevál edzést végzünk, maximális edzéshossz nem lehet több 60 percnél, mely tartalmazza bemelegítést, és levezetést. Néhány tanács hogyan végezheted az intervál tréninget.
Interval edzés kezdőknek:
Ha nem edzel rendszeresen, fontos hogy lassan kezdj. Ha segítségre van szükséged, keress fel minket. A jó kezdő intevál edzés személyre szabott, azonban a megfelelő ismeretek hiányában kezdj egy általános séta-kocogás edzéssel. Kezdj egy perc séta/egy perc kocogással, és csináld annyiszor ezt, ahányszor képes vagy rá. Természetesen ezt tudod tenni bárhol. Ahogyan fejlődsz lehet nehezíteni. Hetente 2-4 alkalommal végezd, míg képes leszel a haladóknak kiírt edzésre.
Intervál edzés közép haladóknak:
Ha már edzel 6 hónapja, vagy fitt és egészséges vagy -és itt ne menjünk el az a tény mellett, hogy egészséges az akit diagnosztizáltak, nem pedig az aki úgy érzi, tehát győződjünk meg róla !- kipróbálhatod a következő intervál edzést.
Itt is el kell mondjam, a leghatékonyabb edzés érdekében személyre szabott edzésre van szükség, azonban ezzel az általános edzéssel igazi kihívás lehet magunkat tesztelni. A pontos leírás a kocogás-futás erősségű edzés.
Bemelegítés 5 perces kocogással, majd jöhet az 1 perces futás, 1 perces kocogás . Ismétlések száma első pár alkalommal ne legyen előre elhatározott, mivel új programról van szó így a kivitelezés eltérhet az előírttól. A futás alatt nem szükséges a sprint, de a jó tempójú futásra szükség van.
Az első pár alkalom után, ha úgy érzed, ha magabiztos vagy, ha szeretnél adni több intenzív részt a programba 30/30 rész, azaz 30 mp kocogás, és 30mp futás igazi kihívás jelent. Az edzés végét 5 perces levezető kocogással fejezzük be.
FIGYELEM! Az edzést ne erőltessük, figyeljünk a túledzésre! Kivitelezés 3-5 nap egy héten.
Intervál edzés haladóknak:
Figyelmeztetés! Ez egy nehéz program!
Rengeteg mód van, ahogyan végezhetjük, azonban ahogyan Én javaslom a kivitelezést az a következő:
Fontos megjegyeznem ez az edzés, a legtöbbet kell hogy kihozza belölled. Edzés kivitelezése után nagyon fáradtnak kell lennünk, ha ez nem történik, rosszul kivitelezzük az edzést. A pontos leírás a kocogás-sprint erősségű edzés.
Kezdés 5 perces bemelegítéssel, majd jöhet a sprint. Hossza nem időhöz kötött, hanem míg tudod tartani, majd vissza az 1 perces kocogáshoz. Ismételd annyi alkalommal, ahányszor kivitelezhező.
Valószínűleg első alkalommal szerencsésnek mondhatod magad, ha bemelegítés után több mint 5 percet tudsz kivitelezni. Edzés hossza maximum 30 perc mely tartalmazza a bemelegítést, és a levezetést. Azoknak, akik ezt az első pár alkalommal képesek kivitelezni, rövidíthetik a kocogást -pihenő időt- 1 percről 30 másodpercre. Ha még ez sem elég, és igazán növelni szeretnénk az intenzitást, javaslom a futópadon az emelkedő használatát. Precízen 0,5 fokonként állítható, így a fejlődés garantált!
Természetesen, ha úgy érzed, jobban érzed magad kerékpáron, esetleg lépcsőző gépen a kivitelezés ott is megoldható. A példákat a leírás megkönnyítéséért hoztam.
Edzés: hetente 3-5 alkalommal 15-30 percig.
Megjegyzés:
Intervál edzés motivál, növeli a pszichikai terhelhetőségünket, nem utolsó sorban jó zsírégető program.
FIGYELEM! Kezdj lassan, ha új vagy mozgás terén. Azonban ha készen állsz a váltásra, ne habozz!
Ismerd meg a HIIT programot! Ismerd meg magad!
én annyira édesszájú vagyok, hogy rajtam az sem segit, hogyha eszem természetesen édes dolgokat. tudom mert kipróbáltam.
sőt ha elkezdek enni, valami édeset, alig birom abbahagyni, mézből is rengeteget meg tudok enni
sajnos ez van, az édes íz a gyengém
bár 100-at nem eszem naponta édesítőszerből, simán olyan napi 6 és 40 között van az adagom. az átlag kb napi 10-15 :)
www.pulzuskontroll.hu
F széria már kapható 22000.- jobban hangzik, mint a 42000.- :D
egy kérdés még mostanában felvetődött, hogy a lassabb pulzusszámon tartott aerob és cardió edzések helyett hatékonyabb és főleg időkímélőbb az intervallum edzés
mi a véleményed róla?
a többieknek berakok egy linket, melyben írnak az intervallum edzés lényegéről
Ha nem vonod meg magadtól teljesen a természetes alapanyagú édesítőszereket, mint a méz is, nem tör rád sűrűn az édesség iránti vágy! Az édesítőszerek kevésbé tartják szinten hosszabb ideig a vércukorszintet.
No igen, mi fontosabb a pillanatnyi élvezet, avagy az egészség???
Persze nem hiszem, hogy napi 100 szem édesítőszert fogyasztasz el, az a mennyiség hosszú távon okozhat rákosodást.
Egyetek szalonnát, hagymát, mint nagyapám, és sportoljatok (krumpliföld kapálása helyett) 90 évig élt, ja és az esti 2dl vörösbort se hagyjátok ki.
Asszem le kell lépnem, mert megőrültem.
Szép napot!!!
:*
ezek kalóriát tartalmaznak és ezért hizlalnak
annak jók aki csak ritkán kívánja az édes, én sajnos nem tudok létezni édes iz nélkül, ezért kénytelen vagyok édesítőszert használni
ha azokba az ételekbe, melyeket édesen eszem, édesítő helyett mézet tennék, hiznék mint egy disznó :)
jó lehet, hogy igy meg agydaganatot kapok majd az édesítőktől egy idő után, de akkor sem tudom elhagyni. ez van :)
További ajánlott fórumok:
- Ki akar velem decemberig lefogyni 10 kilot?
- Segítség! Képtelen vagyok lefogyni!
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?
- Húsz kilót fogytam. Még három kilót szeretnék lefogyni. Nem akar lemenni. Miért?
- Párom február 2-án jön haza, addigra szeretnék lefogyni kb 2-3 kilót. Valami tuti diétás dolog? Amit meg lehet venni minden boltban!
- 15 kilót szeretnék lefogyni, hányszor eddzek egy héten?