Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Édes csiga recept

Édes csiga recept

Az Édes csiga hozzávalói:
Hozzávalók :
60 dkg liszt,
2 db tojássárgája,
3 dkg élesztő,
tej,
szükség szerint egy csipet só,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaópor,
3-4 evőkanál porcukor,
10 dkg sütőmargarin


Az Édes csiga elkészítési módja:
Elkészítés : Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tojássárgákat a liszttel, az élesztős tejjel a csipet sóval eldolgozzuk és beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálba langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, egy ujjnyi vastagságságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót és feltekerjük beigli formájúra, másfél ujjnyi szeleteket vágjuk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe fektetjük és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével, rövid ideig pihentetjük, majd előmelegitett sütöben megsütjük. Ha már majdnem kész, egy percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaniliás tejjel és visszatolva készre sütjük.

Én a vaníliás tejet kihagyom a végéről, ezért az enyém 1-2 nap alatt kiszárad. :( A sót ki ne hagyd, különben szinte ehetetlen.
Dióval is finom, a nutella azonban kifolyik belőle.

Sós formában is elkészíthető pizzakrémmel. Akkor a tetjéremehet egy kis reszelt sajt.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az Édes csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook