Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije recept

Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije recept

A Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije hozzávalói:
Tészta:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
csipet só
fél citrom reszelt héja

Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg meggy
5 dkg mazsola
10-12 evőkanál tej
rum vagy aroma ízlés szerint


A Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije elkészítési módja:
Tészta: Kb. 1 dl langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejhez habverővel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a sót, és a citromhéjat. Ezt a keveréket, valamint az élesztőt a liszthez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát két részre osztjuk, cipóra formáljuk, langyos helyen kicsit kelesztjük. Töltelék: A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot, egy kis rumot és a tejet.A krémet két részre osztjuk, és rárakjuk a cipókból téglalap alakúra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és a rumba áztatott mazsolával, majd feltekerjük, egész tojással megkenjük, kicsit kelesztjük, és 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nem "tartós" bejgli, ezért még aznap, frissen fogysztandó


Kategória: Karácsonyi receptek


A bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook