Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó (karácsonyra) recept

Zserbó (karácsonyra) recept

A Zserbó (karácsonyra) hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cuki
1 dl tejföl
1 dkg élesztő
egy kevés tej
1 csomag vaníliás cukor
étcsokoládé és egy kávéskanál méz a mázhoz


A Zserbó (karácsonyra) elkészítési módja:
töltelékhez: 25 dkg darált dió 25 dkg porcukor+baracklekvár (A diót és a porcukrot keverjük össze, majd osszuk ketté.) mázhoz:10 dkg étcsokoládé egy kávéskanál méz Elkészítés: Futtassuk meg az élesztőt a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha hozzákeverjük a tejhez a 4 evőkanál porcukrot is. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. A tészta legyen jól formálható, ne kemény. Osszuk 3 cipóba. Az elsőt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, majd megkenjük vékonyan lekvárral. A diós-porcukros keverék felével szórjuk meg. Fektessük rá a második kinyújtott lapot. Ezt is kenjük meg a lekvárral, és szórjuk meg a maradék cukros dióval. Tegyük rá a harmadik lapot is, és a tetejét szurkáljuk meg villával. Fél órát pihentetjük. Forró sütőben, közepes tűzön aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, vonjuk be a tetejét a csokimázzal. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel. Ha jól elkeverünk benne egy kávéskanálnyi mézet

A mázunk szép fényes lesz a méztől ;)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó (karácsonyra) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook