Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldteás málnaleves recept

Zöldteás málnaleves recept

A Zöldteás málnaleves hozzávalói:
Hozzávalók:

4 dl forró víz
2 filter natúr zöldtea
1 szál friss menta
30 dkg friss (vagy fagyasztott) málna
3 evőkanál porcukor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 lime reszelt héja
1 kicsi kókuszdió vagy 1 nagy maréknyi kókuszpehely
szárított almaszirom


A Zöldteás málnaleves elkészítési módja:
A forró vízzel leforrázzuk a zöldteát, hozzáadjuk a friss mentát, majd 3 percet állni hagyjuk, ezután kivesszük a filtereket és a fűszert a teából, kihűtjük. Ekkor beleszórjuk a leszárazott, megmosott, lecsepegtetett málnát, a porcukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt lime héjat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük. Közben a kókuszpehelyhez a kókuszdiót kalapáccsal megtörjük, kiskéssel óvatosan kiszedjük a belső húsát, és zöldséghámozóval hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A készen vett kókuszpelyhet csak sütőben pirítani kell. Tálaláskor tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük zöldteás málnalevest, és pirított kókuszpelyhet, almaszirmot kínálunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldteás málnaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook