Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges rizsestál recept

Zöldséges rizsestál recept

A Zöldséges rizsestál hozzávalói:
20 dkg rizs
20 dkg mirelit morzsolt csemege kukorica
20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 pár virsli
4 gerezd fokhagyma
4 evõkanál olaj
1 teáskanál piros fûszerpaprika
ízlés szerint só
késhegynyi õrölt gyömbérpor
késhegynyi õrölt szerecsendió.


A Zöldséges rizsestál elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát tisztítás után apró kockákra metéljük. A virsli bõrét lehúzzuk, és elõször hosszában, majd karikákra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, és a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Meghintjük a fûszerekkel, és ráöntünk egy evõkanál vizet. Ezután beleöntjük a közben megmosott, átválogatott rizst, és erõs tûzön üvegesre pirítjuk. Megsózzuk, belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sárgarépát és az összes többi zöldséget. Annyi vizet öntünk rá, hogy az legalább három ujjnyival lepje el a lábosban lévõ zöldséges rizst. Hozzátesszük a virslit is, majd lefedve, igen kis lángon addig fõzzük, amíg a levét el nem szívja a rizs. Nem szabad megkeverni! Ha már nincs lé alatta, akkor befedve hagyjuk állni még tizenöt percig, csak azután tálaljuk. Villával óvatosan felkeverve tesszük az asztalra. (Ha még gazdagabban akarjuk készíteni, akkor tehetünk bele egy-két apróra összevágott csirkemájat vagy karikákra vágott csirkeszívet.) Kevés reszelt sajttal meghinthetjük a tányéron, de ez el is maradhat.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges rizsestál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook