Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Szalonnás zeller recept

Szalonnás zeller recept

A Szalonnás zeller hozzávalói:
2 nagy zellergumó (50-60 dkg)
8 dkg húsos szalonna (szeletelt császárszalonna a legjobb)
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej (lehet csökkentett zsírtartalmú is)
2 dl kefir
1 csokor friss zellerzöld
1 evõkanál liszt
1 késhegynyi õrölt fehér bors
ízlés szerint só
csipet cukor.


A Szalonnás zeller elkészítési módja:
A zellert gondosan lehámozzuk és jól megmossuk. Karikára vágjuk, majd a karikákat vékony csíkokra aprítjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, és egy nagy serpenyõben zsírját kiolvasztjuk. A ropogósra sült pörcöt leszûrjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron üvegesre futtatjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a zellercsíkokat rátesszük, és folytonosan kevergetve átsütjük. Megsózzuk, rászórjuk a törött borsot, ráöntjük a tejet és 2 dl vizet, ezután lefedjük, és puhára pároljuk. A kefirben simára keverjük a lisztet, és besûrítjük vele a már puha zöldséget. Jól kiforraljuk, és kevergetjük, hogy le ne égjen. Végül rászórjuk a friss, apróra vágott, megmosott zellert és a pörcöt.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A szalonnás zeller elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook