Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Hideg karfioltál recept

Hideg karfioltál recept

A Hideg karfioltál hozzávalói:
fél fej karfiol,

1 szál sárgarépa,

20 dkg mirelit kukorica,

2 kis csemegeuborka,

2 dl tejföl,

1 tojás,

1 teáskanál cseresznyepaprikakrém,

bazsalikom,




A Hideg karfioltál elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük. Barnakenyérrel fogyasztjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jan. 8. 11:18
A hideg karfioltál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook