Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Serpenyõs póré recept

Serpenyõs póré recept

Elkészítési idő 75 perc

A Serpenyõs póré hozzávalói:
50 dkg-nyi vastag póréhagymaszál
50 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg fõzõkolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág
késhegynyi törött fekete bors.


A Serpenyõs póré elkészítési módja:
A burgonyát gondosan megmossuk, és héjában puhára fõzzük. A megtisztított póréhagyma fehér részét levágjuk, és a hagymát hosszában kettéhasítjuk. Vékony karikákra metéljük. A zöld részt nagyon finomra (mint a petrezselyemzöldet szokás) aprítjuk. A kolbász bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a póréhagymát, illetve annak a fehér részét. Gondosan kevergetve lepirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vízet. Megfûszerezzük és a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk. Az egészet néhány percig pirítjuk, ezután pedig hozzátesszük a közben meghámozott és karikákra vágott fõtt burgonyát. A tejfölt is ráöntjük, beleszórjuk a zöldhagymaszárat, és egy pillanatra felforraljuk. 10 percnyi állás után tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A serpenyõs póré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook