Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges rizses hús recept

Zöldséges rizses hús recept

Elkészítési idő 80 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldséges rizses hús hozzávalói:
50 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé, vagy sertéslapocka,
40 dkg hosszú szemű rizs,
30 dkg vegyes leveszöldség,
2 nagyobb gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 ek. étolaj,
1 fél csokor petrezselyem,
1 ek. vaj
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Zöldséges rizses hús

A Zöldséges rizses hús elkészítési módja:
A kockákra vágott húst az olajon pár percig pirítottam, majd kivettem a serpenyőből és félretettem. A zsiradékba dobtam a megtisztított, felkockázott vöröshagymát, pár perc után a zöldségeket. Néhány percig pirítottam, majd hozzáadtam a felszeletet paprikát, a paradicsomot és belenyomtam a fokhagymát. Fűszereztem és néhányszor átkevertem. Azután hozzáadtam az elősütött húst, és annyi vízzel öntöttem fel, hogy kissé ellepje. Fedő alatt, mérsékelt tűzön majdnem puhára főztem. A keveréket levével együtt áttettem egy sütőedénybe, hozzávegyítettem a rizst, lefedtem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre pároltam. Félidőben megkevertem, és ha kellett, kevés vizet öntöttem alá. Amikor elkészült kivettem a sütőből, hozzáadtam a vajat és az apróra vágott petrezselymet. Lazán összekevertem és máris tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges rizses hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook