Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges rizseshús ( amc recept)

Zöldséges rizseshús ( amc recept)

A Zöldséges rizseshús ( amc recept) hozzávalói:
4 személyre:
50 dkg sertéslapocka
15 dkg rizs
25 dkg vegyes leveszöldség
2 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 evõkanál piros fûszerpaprika
1 gerezd fokhagyma, só bors


A Zöldséges rizseshús ( amc recept) elkészítési módja:
A húst megmossuk, papírtörülközõvel szárazra töröljük, majd kis kockákra vágjuk. A zöldséget és a hagymát megtisztítjuk.
Az elõbbit vékony hasábokra, az utóbbit apróra vágjuk.
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük. Közepes hõfokra elõmelegítjük a 24 cm átmérõjû AMC-lábost. Beletesszük a húskockákat, és kevergetve megpirítjuk. Hozzátesszük a hagymát, a zöldséget meg a zöldpaprikát, majd egy-két percig tovább pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, a rizst, és sózzuk, borsozzuk.
Csak ezután keverjük meg, majd 3 dl vizet öntünk rá.
Beletesszük a paradicsomot, és az edényt befedjük.
A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és az ételt kb. 35 percig pároljuk. Közben egyszer se vegyük le a fedõt!
Ezután a kikapcsolt tûzhelyen még további 10 percig hagyjuk befedve az ételt. Tálalás elõtt óvatosan, villával átforgatjuk.
Köret- és italajánlat: Bármilyen saláta és félszáraz fehérbor illik mellé, természetesen sört vagy ásványvizet is kínálhatunk hozzá.


kcal/kJ 530/2230
fehérje/zsír 45 g/30 g
szénhidrát 36 g



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. aug. 7. 08:54
A zöldséges rizseshús ( amc recept) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook