Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos rakott karfiol recept

Sajtos rakott karfiol recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtos rakott karfiol hozzávalói:
1 nagyobb fej karfiol,
20 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
6 ek. zsemlemorzsa,
étolaj,
2 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna


A Sajtos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem és forró, sós vízben pár percig főztem. Amíg hűlt, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítottam. Egy tűzálló tálat kikentem margarinnal. Az aljára szórtam a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítettem a karfiolrózsákkal. A tejfölt kikevertem a tojássárgájával és a fűszerekkel. A keveréket egyenletesen a karfiolra öntöttem, majd megszórtam a megmaradt morzsával. Ezt követte a reszelt sajt. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt pirosra nem sült a tetején.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook