Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldborsós karajszeletek recept

Zöldborsós karajszeletek recept

A Zöldborsós karajszeletek hozzávalói:
4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
50 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek zsír
1 ek vaj
1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
kevés liszt
bors



A Zöldborsós karajszeletek elkészítési módja:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Ha már forr, visszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel. Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldborsós karajszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook