Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojásos egytálétel recept

Tojásos egytálétel recept

A Tojásos egytálétel hozzávalói:
8-10 tojás
maradék kifőtt tészta
10 dkg bacon szalonna
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1 pohár tejföl
2-3 db paradicsom
petrezselyemlevél
bazsalikom
só, bors


A Tojásos egytálétel elkészítési módja:
Kikenünk egy jénai tálat zsírral vagy vajjal, és a kifőtt tésztát letesszük a tál aljára. A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet, kis bazsalikomot. Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol ellepje. A bacont feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk. A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát. Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik. Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojásos egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook