Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyakrémleves tejszínesen recept

Burgonyakrémleves tejszínesen recept

A Burgonyakrémleves tejszínesen hozzávalói:
3-4 nagyobb burgonya
szerecsendió

bors
2 dl tejszín kb.
metélőhagyma


A Burgonyakrémleves tejszínesen elkészítési módja:
A krumplit hámozzunk meg, vágjuk kockára. Öntsük fel kb. 3 dl vízzel, forraljuk fel. Ízesítsük egy kiskanál ételízesítővel, fél teáskanál szerecsendióval, egy kevés borssal, ha megfőtt a krumpli. Főzzük még pár percig, majd öntsünk rá 1 dl tejszínt, forraljuk még egy picit, turmixoljuk össze óvatosan az egészet. Ízlés szerint még 1 dl tejszínt önthetünk a levesbe. A végén szórjuk meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot adhatunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyakrémleves tejszínesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook