Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerleves pikánsan recept

Zellerleves pikánsan recept

A Zellerleves pikánsan hozzávalói:
1 közepes zellergumó
2 dl tejföl
2 dkg vaj
1/2 csomag zellerzöld
fél citrom leve
cukor

a galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1/2 csomag zellerzöld



A Zellerleves pikánsan elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott zellert kis kockákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel. Lefedve kis lángon puhára főzzük. Közben a felvert tojást simára keverjük a liszttel, egy csipet sóval meg a finomra vágott zellerzölddel, majd a forrásban lévő levesbe apró galuskákat szaggatva megfőzzük. Végül az egy kevés levessel simára kevert tejföllel gazdagítjuk, megszórjuk a finomra vágott zellerzölddel, és jól összeforraljuk. A forró levest egy csipet cukorral meg a citrom kifacsart levével pikánssá ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerleves pikánsan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook