Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldbableves csipetkével recept

Zöldbableves csipetkével recept

A Zöldbableves csipetkével hozzávalói:
50 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 evőkanál olaj
metélőhagyma

1 kiskanál őrölt fűszerpaprika

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt



A Zöldbableves csipetkével elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hjagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt zöldségeket a darabkákra tördelt zöldbabbal együtt. Kevergetve kissé megpároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 1,5 liter vízzel.
Sózzuk, kis lángon puhára főzzük.
Végül a hozzávalókból gyúrt tésztából apró csipetkéket szaggatunk a forrásban lévő levesbe és még 5 percig főzzük.
Tetejére apróra vagdalt metélőhagymát szórunk.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. júl. 2. 10:13
A zöldbableves csipetkével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook