Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » WARNING - Melyik orvosnál NE szüljünk. fórum

WARNING - Melyik orvosnál NE szüljünk. (beszélgetős fórum)


1 2
35. Sirga
2008. szept. 2. 11:44

Sziasztok!

Jobb a békesség - neveket nem írok! Első gyermekemet vártam, egy ismerősöm javasolt egy dokit, saját tapasztalata alapján. Magánrendelésre jártunk hozzá, alkalmankénti 3000-ért (16 éve). A kiírt idő előtt pár nappal, 21-én este 9-kor már 5 perces fájásaim voltak. Bementünk a kórházba. Nem részletezem: kaptam ágyat, a doki szerint vaklárma volt(az aznapi vizsgálatnak tulajdonította). Aztán 24-én(!) - persze közben is voltak fájásaim - reggel 8-kor burokrepesztés, és akkortól este 6-ig feküdtem a szülőágyon! Akkor megvizsgált a főorvos is.(Fogadott orvosom szerint nem voltam eléggé kitágulva.)A főorvos azt mondta: a fájások tökéletesek, jól kitágultam, de az életben nem fogom megszülni: rosszul ékelődött be a pici feje, császározni kellett.(Addigra ez nekem már megváltás volt!)A fogadott dokit azóta csak sintérként emlegetjük.

Második gyermekemmel szintén javaslat alapján jártunk - máshoz! - magánrendelésre. Vele se voltam elégedett, bár ő emberibb volt.

Tapasztalataim után a harmadikkal nem jártam maszek rendelésre. Olyan csúcs dokim volt, ... Ráadásul életem legszebb napját az ő közreműködésének köszönhetem. Az ő nevét leírnám, de az nem ez a fórum! Szóval, nálam a véletlen jobban bejött, mint a fogadott orvosok.

Zárójelben megjegyzem: nem csak orvos lehet embertelen! 5 hetes terhes voltam a harmadikkal. Örültünk, mert akartuk, vártuk. A védőnő eljött - ez a dolga -, és megpróbált rábeszélni az abortuszra. Mondván: minek nekünk 3 gyerek, már van 2! Kell-e mondanom, hogy sírtam? Ő utólag tagadott, nekem viszont csodaszép gyermekem született! Én nyertem. :)

34. Ági28 (válaszként erre: 11. - *Gyöngy*)
2007. aug. 16. 09:37
igaz én nem vagyok terhes, de még lehetek. Remélem! :-) De beteg van a családban, aki orvostól függ! Szerintem nagyfokú baromság, h elnézzem egy orvos politikai, vagy bármilyen hangulatát!!! Ha akár egy pénztáros, bolti eladó (persze jobb helyeken) kirúgható, mert nem úgy bánik az emberrel, ahogyan kell, kirúgják! Én voltam olyan nőgyógyásznál, h azt mondtam inkább meghalok, de soha többet nem megyek. Ha rossz a hangulata az orvosnak, vagy a napja menjen haza, v válasszon olyan pályát, ahol nem kell emberekkel foglalkozniuk. Az ismeretségi körömben is van olyan baba, aki az orvos trehánysága és "rossz napja" miatt hátrányosan éli le az egész életét! Az orvos pedig praktizál tovább! Mert rossz napja volt! Ez egy olyan foglalkozás, ahol ez nem megengedett!
33. LoLiNa (válaszként erre: 30. - Zsütyi)
2007. aug. 11. 19:55
Az..:/
32. rosewood (válaszként erre: 23. - Erikpipi)
2007. aug. 11. 16:56
Egyetértek!
31. gerna (válaszként erre: 23. - Erikpipi)
2007. aug. 11. 16:42

Bizony! lásd a Felhasználói Szabályzatot:"A felhasználók által közzé, vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag az azt közzétevő felhasználó tartozik felelősséggel. Amennyiben a portálon közzé, vagy elérhetővé tett tartalommal kapcsolatban harmadik személy, hatóság vagy bíróság igényt támaszt vagy eljárást indít, az azt közzétevő felhasználó az ilyen igényekkel vagy eljárásokkal kapcsolatban felmerülő valamennyi kiadást, költséget és kár megtérítését magára vállalja."


Vagyis, a user viszi el a balhét.

30. zsütyi (válaszként erre: 28. - LoLiNa)
2007. aug. 1. 14:12

Mekk Elek, ha nem tévedek? :(

Volt szerencsém hozzá. Élvezi ha megalázhatja a nőket. Jobb is hogy elment, nem hallottam még hogy valaki is hiányolta volna.

Szerencsére én is találtam olyan dokit akinek nem csak a pénz számított.

2007. jún. 25. 11:14

NeoNeander!

Engem is érdekelne a portál!!

Köszi!

28. LoLiNa
2007. jún. 24. 08:28
többen panaxkodtak rá, így elküldték. kalocsán melózik mst. newet nem írok. egy hónapja xültem újra, ugyanígy, nem wolt fogadott doki. ez egy nagyon rendes, tixtességes doki wolt, és a markát se tartotta. le a kalappal elötte :-). de úgy tudom, ez a xar egéxségügyi reform áldozata, mert elküldik őt is..:-( pedig ilyen dokiból kéne több
27. LoLiNa
2007. jún. 24. 08:25
huhh xép dolgokat írtatok :-( komolyan mndom nekem xerencsém wolt mind2 xülésemnél. egyiknél se wolt fogadott orwosom. nem is ismerem a halasi orwosokat.. csak mentem, mikor idő wolt..:-) az elsőnél előxör bunkó wolt a doki, és a wizsgálatnál durwa is. de utána xépen lewezette a xülést és xépen rendbetett. igaz tartotta is a markát utána.. 6hetesre wixxa se mentem. hozzá nem is mennék semmiért..
26. Erika31 (válaszként erre: 12. - NeoNeander)
2007. máj. 31. 17:27

Szia!


Engem érdekelne a portál. Egyébként én is tudnék írni dolgokat, de igaz az, hogy ha olvassák az orvosok, esetleg baj is lehet belőle. Ez egy elég nyílt honlap.

Szóval küldd az infokat!


Köszi!

2007. máj. 31. 17:24

a doki akinél szültem a világ legaranyosabb embere a vizsgálatokért nem is akart pénzt elfogadni, mert már sokszor voltam nála. A szülés időpontját, viszont "elnézte" két héttel, amit be is vallot, persze utólag. A szülést megindította, szerencsésen megszületett a fiam. Hogy miért nem írom le a nevét? Mert nagyon rendes volt velem, és szülést illetően elégedett vagyok. És mindenkivel nagyon emberséges, nem a pénz motiválja. Épp ezért rengeteg betege van, túlterhelt szétszórt...talán azért mert a többi doki egy vadálat? (akinek nem inge ne vegye...)

Ettől függetlenül (sajnos) keresek egy másik dokit, a következő gyerkőcnél, hiszen ez az elszámolás tragikus is lehetett volna.

2007. máj. 31. 17:07

húha micsoda történetek

én nem tudom kinél nem kell szülni de azt igen hogy kinél érdemes!!!

megvan az ára de jóó

2007. máj. 29. 16:20

Helytelenítem ezt a topikok. Majd egy szemfüles jóakaró az adatvédelmi biztoshoz fordul, és lesz itt húzd meg a hajam....

Akár milyen "szemét" az az orvos.....

22. milike (válaszként erre: 5. - *Gyöngy*)
2007. máj. 29. 16:10

Szia Gyöngy!

Amint az korábbi hozzászólásomból is látszik, sajnos ennek a dokinak kizárólag rossz pillanatai vannak, Neoneanderék esete nem elszigetelt eset, csak kevesen merik vállalni a negatív véleményeket.

21. milike
2007. máj. 29. 16:05

A fiamat 2004-ben én is Szánthó dr. vezénylete mellett hoztam a viágra, de nem önszántamból, ugyanis a választott orvosom nem talált oda a szülőszobára:)Az én személyes véleményem is az, hogy szülő nő közelébe engedni azt az embert egyszerűen bűncselekmény. Sajnos én - jogász létemre - nem voltam annyira talpraesett, hogy nekiálljak elégtételt kérni, végülis egy toxémiával szövődött várandósságból egészségesen hoztam a világra a fiamat, és akkor ez mindennél fontosabbnak tűnt. Mondjuk, hogy a gátvédelemet mennyire tartja fontosnak, azt én is megtapasztaltam, amikor még fél évvel később is problémáim voltak. Az én személyes véleményem az, hogy az az ember (dokinak nem nevezném, ha nem muszály) egyszerűen szadista, vagyis olyan valaki, aki örömét leli mások szenvedésében és lealacsonyításában.

Mindenesetre az élet azóta megajándékozott egy csodaszép kislánnyal is, akit szintén a Szent Imrében hoztam világra, természetes úton, beavatkozások nélkül, olyan emberekkel akik tisztelték bennem a szülő nőt és a születendő gyermekemet is, és ez a csodálatos élmény kicsit feledni engedte az első szülés emlékét. Jó volt megtapasztalni, hogy méltósággal is lehet szülni.

Örömmel olvastam, hogy a betegjogi képviselővel való találkozás eredményre vezetett és szerintem is minél többünknek bátran merni kell vállalni, hogy szembeszálljunk az ilyen emberekkel, csak így lehet változtatni. Ma már én is megtenném, és ha mégegyszer hasonló helyzetbe kerülök meg is teszem

2007. febr. 12. 09:56
Gondoltam még lezárom a történetemet. Szóval betegjogi képviselő jó dolog, lehet nála panaszkodni és ő TÉNYLEG tesz is az ügyedben. Kitöltöttem a panaszlapot, amiben kérésem volt a dokit felelősségrevonása és egy kézzel irott bocsánatkérő levél. Eletel kis idő de jött válasz. A doki az osztályvezetőtől kapott figyelmeztetést valamint küldött a feleségemnek egy kézzel irott levelet amiben elnézést kért a történtekért. Ez nekünk elégtétel, neki gondolom lecsúszott párszor a karikagyűrű az ujjáról, de megirta a levelet. Szóval mindenkinek ajánlom ha problémája van keresse a betegjogi képviselőt akinek ez a dolga és tudnak is tenni az érdekedben! (bővebben a témáról a honlapomon)
19. Bettó (válaszként erre: 16. - Otarpai)
2007. jan. 29. 19:57

Sziasztok!

Én tavaly februárban szültem a Szekszárdi kórházban, ahol szülés előtt 2 héttel már nem volt magzatvizem, állandóan nst-re jártam és magzatvízvizsgálatra. Majd 2 hét múlva minden rendbe lett, furcsa módon, hiszen kiderült a dokim megy síelni. Nyugtatott, hogy Ő megbeszélte egy másik dokival az én szülésemet, de még úgy sem fogok megszülni. Persze megszültem, császárral! A szülés után 3 héttel súlyos tüdőembóliával vittek az intenziv osztályra! Ennyit a fogadott orvosokról!

18. bb1977 (válaszként erre: 16. - Otarpai)
2006. dec. 13. 16:59

Szia Otarpai!


Engem is érdekelne, hogy kiről van szó, mert én is ott szülnék és az alkalmankénti 6000 stimmel..:-((


kösziii

B.

17. frusi (válaszként erre: 14. - AAnyUU)
2006. dec. 11. 20:51
Melyik doki volt ez?
2006. okt. 12. 20:26

Sziasztok!


Idén nyároa adtam életet édes kisleányomnak. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban szültem egy ottani dokinál, akihez magánrendelésre is jártam havonta. Minden vizsgálat 10 percig tartott,amiért alkalmanként 6000 Ft-ot zsebelt be. Egyszer aztán megkérdeztem, "mennyibe kerül" a szülés... Válasz: 70 000 Ft + megelégedettség... Bíztam Benne... Megbeszéltük a férjemmel, jó kifizetjük csak a bébi legyen egészséges. Egy idő után a vizsgálatok alkalmával egyre furcsábban viselkedett velem, Miért? A mai napig nem tudom. Eljött aztán a szülés ideje, ami alatt nagyrész a szülésznővel beszélgetett és a tv-t nézte. Hála Istennek 4 óra alatt megszületett a kicsi... (Ezzel az erővel a mezőn is megszülhettem volna!) Amíg a kórházban voltunk, egyszer sem jött be megkérdezni mi van velem...

Három nap múlva hazaengedett, majd a negyedik napon szirénázó mentővel vittek vissza. Nem húzom tovább, a lényeg, hogy egészségügyi kaparást kellett csinálni, mert nem volt valami kerek odabent... Ma sem tudjuk mi volt, mert a szövettani eredmény is homályosra sikeredett. Hosszú a töténet további része, de a vége az lett, hogy a hatodik hét után nem ahhoz a dokihoz mentem vissza vizsgálatra... Gondolkodtunk azon, hogy bepereljük azt a majmot, utána is jártunk egy ügyvéd ismerősünknél mi lenne a teendő, de sok éves huzavonát jósolt, így inkább elvetettük az ötletet.

2006. okt. 3. 14:30
Beszéltem a kórház betegjogi képviselőjével aki nagyon megértő, figyelmes és segítőkész volt. Neki se volt a doki ismeretlen. Megkért, hogy postafordultával töltsek ki egy panaszbejelentő lapot ami alapján vizsgálatot lehet indítani az orvos ellen. Remélem lesz hatása
14. AAnyUU
2006. okt. 2. 14:40

Egy régebbi emlék (de a doki ma is praktizál!):

A párommal 2 és fél évig próbálkoztunk, mire végre terhes lettem. Magánorvos, miegymás de a hivatalos TB papírokat (terheskönyv) az Örs vezér téri háziorvosi rendelőben a Nőgyógyászaton kellett kérni. A doki ordenáré módon megvizsgált, majd foghegyről odavetette: -Terhes! MEG AKARJA TARTANI?...Ott helyben sírvafakadtam...

13. be52089f0e (válaszként erre: 11. - *Gyöngy*)
2006. okt. 2. 13:46

Természetesen ő is ember és neki is lehet rossz hangulata. De mi lenne ha egyszer nekik lenne türelmük a betegekhez, nem pedig a betegeknek kellene nyelni nagyot. És arról nem is beszélve hogy sokszor a hálapénz mellett is elég kevés türelmük van.


Persze vannak kivételek!!!!!!!!!!!!!!

2006. okt. 2. 12:34

rosszul olvasod:) 7. hónapban van tehát már javában kismama.


Amugy csináltam egy portált ahol mindenki leirhatja a jó és rossz tapasztalatait emellett tanácsokat is kaphat (orvosit, jogit, más kismamáktól anyukáktól akár).


Akit érdekelnek a részletek annak max priviben:)

11. *Gyöngy* (válaszként erre: 9. - Be52089f0e)
2006. okt. 2. 10:56

Ha jól olvastam, jelen esetben nem kismamáról van szó, hanem "csak" egy leendő kismamáról.


Még egyszer hangsúlyozom: természetesen csúnyán viselkedett ez a doki, DE: ő is ember, akitől ráadásul állandóan azt várják, hogy topon legyen. Ez valljuk be, nem mindíg teljesíthető, ezért kell egyfajta türelem. No persze más kérdés maga a szülés. Akkor nyilván nincs pardon.

2006. okt. 1. 21:26

Győrben sajnos szinte csak ilyen orvost tudok.....


Akinél szülnék, azt meg nem engedik be a kórházba, mert túl sok kismama Őt választaná.( Ráadásul nő, tehát át is tudja érezni a dolgokat)

2006. okt. 1. 18:29

Szia *Gyöngy*!


Persze, hogy lehet a per pillanati rossz hangulatától jó doki az illető. De ha te is egy olyan orvos kezébe kerülnél szüléskor akinek rossz hangulata van, biztos nem így reagálnál rá.


Egyetértek Cseteicával is, nem a "pártunkra és kormányzatunkra" tették le az esküt.

8. Hoxa
2006. szept. 30. 23:29
Azt inkább a Melyik kórházban, kinél szültél? topikba, ha lehet.
2006. szept. 30. 15:49
Azt is meg lehet ide írni, ha pozitív tapasztalat van?
2006. szept. 30. 15:38
Ha egy dokinak "pártunk és kormányunk" szabja meg a hangulatát az adja vissza a diplomáját. Ne a kismamával érzetesse, hogy neki milyen sz...! Elvileg nem a "pártunkra és kormányzatunkra" esküdött fel. Sajnos ahol én lakom is ilyenek a "nődokik", ha elmész egy vizsgálatra szinte k...ként kezelnek, de a borítékot "vastagon" elvárják.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook