Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Vörösboros szederdzsem recept

Vörösboros szederdzsem recept

A Vörösboros szederdzsem hozzávalói:
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma


A Vörösboros szederdzsem elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük. A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort. Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A vörösboros szederdzsem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook