Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Banános sárgabarack dzsem recept

Banános sárgabarack dzsem recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Banános sárgabarack dzsem hozzávalói:
1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)


A Banános sárgabarack dzsem elkészítési módja:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről. A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A banános sárgabarack dzsem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook