Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösborban párolt marha fehérpecsenye recept

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye recept

A Vörösborban párolt marha fehérpecsenye hozzávalói:
Hozzávalók (1 adagra)

A marhaszeletekhez:
3 db, kb 1 cm vastag fehérpecsenye szelet
olíva olaj
150-200 ml száraz vörösbor
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint só

A zöldségkörethez:
igény szerinti mennyiségű cukkini
igény szerinti mennyiségű padlizsán
igény szerinti mennyiségű sárgarépa
igény szerinti mennyiségű apró csiperke gomba

A köret:
Grattan burgonya


A Vörösborban párolt marha fehérpecsenye elkészítési módja:
A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk.
Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük .
Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket.
Ha a húsok elkészültek, a zöldségkörettel folytatjuk a munkát. A padlizsánt fél cm vastag szeletekre vágjuk. Az apró szemű csiperkegombákat elfelezzük, a padlizsánból és a sárgarépából ferdén vékony, de nagy felületű szeleteket vágunk.
A padlizsánszeletek mindkét oldalát olaj nélkül megpirítjuk, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk.
Pár csepp olajon a cukkinit és a sárgarépát is megpirítjuk.
Végül a zöldségköretet, a Grattan burgonyát, és a hússzeleteket összetálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 24. 09:45
A vörösborban párolt marha fehérpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook