Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Boros vaderőleves töltött tésztával recept

Boros vaderőleves töltött tésztával recept

A Boros vaderőleves töltött tésztával hozzávalói:
Hozzávalók 6 személyre:
# 1 kg húsos vadcsont
# 30 dkg húsos marhacsont
# 50 dkg leveszöldség
# 1 kicsi fej vöröshagyma
# 1 tojásfehérje
# 30 dkg darált szaftos vadhús
# 6 egész bors
# 1 mokkáskanál gyömbér
# 1 babérlevél
# 1 csipet szerecsendió
# 1 dl száraz vörösbor
# 20 dkg gombás töltött tortellini vagy ravioli


A Boros vaderőleves töltött tésztával elkészítési módja:
Előkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csontokat lemossuk, és a forró sütőben, nem túl barnára megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Elkészítés: 1. A tojásfehérjét gyenge habbá verjük, összekeverjük a darált hússal, és fazékba tesszük. Hideg vízzel bőven felöntjük, beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és feltesszük főni, forrásig kevergetjük. Amikor felforrt, a hőt kisebbre véve a levet sóval, borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon kíméletesen 2-3 órán át tovább főzzük. 2. Beleöntjük a bort is, és még 1 órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia). Ha kész, leszűrjük (lehetőleg tiszta, vizes konyharuhán át), hogy szép tiszta legyen a lé. 3. A betéthez sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és az összevágott zöldségekkel tányérba tesszük. Rámerjük a forró levest, és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A boros vaderőleves töltött tésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook