Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos cigánypecsenye recept

Paradicsomos cigánypecsenye recept

A Paradicsomos cigánypecsenye hozzávalói:
Hozzávalók (kb 2 adagra)
A páchoz:
5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
fűszerpaprika
olívaolaj

A húshoz:
450 g sertéstarja

A raguhoz:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
140 g paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
rozmaring

őrölt fekete bors

A díszítéshez:
4 szelet füstölt szalonna

A körethez:
hasábburgonya


A Paradicsomos cigánypecsenye elkészítési módja:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon . Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.

Nem minden család tökéletes

Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos cigánypecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Organic Shop Málnás testradír
Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook