Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjkrém gyümölcsökkel recept

Fahéjkrém gyümölcsökkel recept

A Fahéjkrém gyümölcsökkel hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
# 2,5 dl vörösbor
# 1 rúd fahéj
# 1 szegfűszeg
# 1 karika citrom
# 18 dkg cukor
# 40 dkg vegyes befőtt (barack, szilva, meggy)
# 5 tojássárgája
# 2 cl brandy
# 2 evőkanál őrölt fahéj
# 5 dkg fehér csokoládé
# 10 dkg vaj
# 1 csomag (10 g) zselatin
# 4 dl tejszín
# 1 teáskanál étkezési keményítő
#


A Fahéjkrém gyümölcsökkel elkészítési módja:
Előkészítés: Felforraljuk a bort a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citromkarikával és 9 dkg cukorral. Kihűtjük. A befőtteket lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, a borba keverjük, és legalább 5 órán át, de inkább egy éjszakát állni hagyjuk. Elkészítés: A tojássárgájákat a maradék cukorral, a brandyvel és az őrölt fahéjjal habosra keverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A vajat szintén megolvasztjuk, és a csokoládéhoz keverjük. Az egészet beledolgozzuk a tojásos masszába. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint kb. 10 percre 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a tojásos masszába keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. A gyümölcsöket a lével együtt felforrósítjuk. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 evőkanál vízben, és a borba keverjük. Szétosztjuk négy tányérra, a krémből galuskákat szaggatunk rá, és tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjkrém gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook