Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával recept

Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával recept

A Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
# 16 csirkeszárny (a soványabb jobban átsül)
# A páchoz:
# 2 dl csípős ketchup
# 2 nagy evőkanál fokhagymás chiliszósz
# pár csepp Tabasco
# 8 dkg akácméz
# 2 nagy evőkanál vörösborecet
# só
# bors
# A salátaöntethez:
# 20 dkg rokfortos sajtkrém
# 2 dl főzőtejszín
# 1 tojás + 1 tojássárgája
# 2 evőkanál vörösborecet
# 1,3 dl olaj
# só
# bors
# valamint:
# 2 szelet pirítós
# 2 fej saláta
# olaj a sütéshez
# liszt


A Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával elkészítési módja:
A hozzávalókból kikeverjük a pácot. A csirkeszárnyakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, levágjuk a szárnyvégeket (rajta is maradhat, de így könnyebb pácolni-sütni), és bepácoljuk. Erre legjobb egy hűtőzacskó. Legalább egy éjszakára hűtőben állni hagyjuk, hogy alaposan átjárják az ízek. A sajtkrémet és a főzőtejszínt homogén krémmé dolgozzuk. Egy másik edényben a tojást és a tojássárgáját az ecettel összekeverjük. Itt mindenképp használjunk konyhai robotgépet vagy kézimixert! Állandó keverés közben lassan csurgatva, mintha majonézt készítenénk, adjuk mozzá az olajat. Keverjük sűrűre, majd keverjük a krémsajtos keverékhez. Sóval, borssal ízesítsük (vigyázat, a krémsajt enyhén sós!). Tálalásig tartsuk a hűtőben. Most már kezdhetjük sütni a csirkeszárnyakat. Vegyük ki őket a pácból, csöpögtessük le a felesleget (ne töröljük le), forgassük lisztbe, és forró olajban (ajánlatos fritőzt használni) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük (vigyázzunk, mert ha túl forró az olaj, akkor a külseje megfeketedik és keserű lesz, míg a hús nyers marad), majd papírtörlőn leitatjuk. Az elnegyedelt salátafejekkel kibéleljük a salátástál alját, amire rácsurgatjuk a sűrű salátaöntetet. A pirítósokat vágjuk kis kockákra, és csak a legvégén szórjuk a tetejére. Díszitsük zöldségekkel kedvünk szerint.

Megjegyzés:
Igazán kiadós, és a miénktől kissé eltérő ízvilágú étel, de nagyon finom!


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós csirkeszárnyak cézár-salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook