Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni? (tudásbázis)
A Mensa mindig megadja, hogy az adott eredményt milyen átlagú és milyen szórású normál eloszlással kell értelmezni. Így ha valaki azt mondja, hogy nekem 140-es az IQ-mja, az kb semmmit sem jelent, mert nem adott meg viszonyítási alapot az értelmezéshez.
Mikor én megcsináltam a tesztjüket, akkor a számításuk alapja a 100-as átlagú, 15-ös szórású normál eloszlás volt, de akkor is mondták, hogy régebben más szórást alkalmaztak. A lényeg, hogy mindig megadják ezeket a "viszonyítási" értékeket, és ennek fényében 130 fölötti eredmény az emberek 2%-a, és 135 fölötti az 1%. (Ismét fontos megjegyeznem, hogy semmit sem jelent, hogy valaki valahol kitölt valami tesztet, és mondjuk ő 143-at kap eredménynek. Jól hangzik, de nem sokat mutat).
Továbbá a Mensa is az "igazi" intelligenciát próbálja mérni, azaz ennek semmi köze a tudáshoz, se számokhoz. (Az intelligenciának eleve teljesen más, mint a tanulással szerzett tudásanyag.) A lényeg, hogy a bozótban élő busman is ugyanúgy meg tudja csinálni a tesztet, mint egy német.
a sima iq teszt ált háromféle késséget mér minimum. a matematikai logikait, a képit, és a memóriát
de az összetettebbek szétbontódnak 5 területre is.. de ezek szinte mindig benne vannak.
A többi késsége is van tszt, szal amit iq tesztként írnak sokan, az van hogy verbális késséget is mér pl.
a cégek ezért nyilván nem a mensás tesztet iratják pl,hanem mindenki a saját területéhez állítja össze.
Igen, és fel is vettek
Bár a cég rá 2 hónapra csődöt jelentett.
Szeretném hinni, hogy nem miattam:D
Elég nagy baromság, ti. az iq teszt a 8 féle intelligenciából egyet mér, a logikai-matematikait.
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home...
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- A Lidl-ben a csoportos állásinterjún milyen jellegű tesztet kell megírni?
- PSZÁF vizsgára készülök. Létezik olyan oldal, ahol az összes kérdésből lehet tesztet kitölteni?