Volt már kullancs csípésed? (beszélgetés)
Hát én pont a 30.születésnapomra kaptam egyet természet anyánktól :))
Kb.1 napig volt bennem, gondolom én mert előző nap voltunk erdőbe.
Tehát másnap mikor észrevettem irány a bőrgyógyász, kivette, és még majd fél évig meglátszott a nyoma.
De nem lett semi bajom.
Azóta viszont oltatom az egész családot, magamat is.
Nem csak csípett,de bennem is volt!
Egész be volt már fúródva.
Kiszedtem ahogy az meg van írva és elmentem vele az orvoshoz.
Meg dicsért a doktor bácsi,hogy ügyesen szedtem ki,nem maradt bennem a feje,ami veszélyes lehetett volna.
Nekem egy csomószor volt, nagyon szeretnek a dögök... A fiamban is volt már párszor, és úgy, hogy Bp-en, belső területen szerezte.
Lekopogom, szerencsére ártalmatlanok voltak.
Úh:(
És ez végérvényes,vagy feloldódhat a bénulás?
Mire adtak Neked 3 hónapot?
Talán a tünetek megjelenésére?
Rémísztő dolgokat írtok!!
Szinte már a frász töröget,mi vár rám.
Pillanatnyilag a csípés helyén (kb.4 nap után)még mindig halványpiros kb.1 cm átmérőjü foltocska van.
Vagy megúszom,vagy nem. Az biztos,ha a folt nőni kezd,megyek a dokihoz. Vagy már most kellene mennem? Milyen orvoshoz kell menni adott esetben?
A csípés helyén, és máshol is előjöhet a gyűrű, vagy folt. Igen, ezt is mondták, tudom, nmondom 1 hónapig járkáltunk ellenőrzésre. :((
Remélem meggyógyul a nagybátyád. :))
Nekem 3 hónapot adtak...
Letelt.
Nem a csípés helyén jön ki a piros folt, hanem a tested bármely részén. Nagybátyámnak a fenekén jött ki, de lehetett volna a vádlinál is (állítólag ott is gyakori).
Akkora gyógyszert kap, hogy egy lónak is elég lenne. Reméljük meggyógyul, mert az időben kezelteknél néhány év, és gyógyultak lesznek.
Soxor voltam "rossz" helyen.
Pilisben volt többször elég hülye helyeken.
Még ott is!Na, azt mire kibányásztam!!!
Svájcban is volt, az szépen be is lázasított, de ott olyan volt, mint a nagykönyvben: körkörös.
Eddig egyetlen egy kullancs csípésem volt,de azt is csak tippelem,hogy az volt.
A bikini vonalon volt.
Éjjel viszekett és megvakartam és éreztem ,hogy lekaptam egy nagy dudort,másnap láttam ,hogy véres a combom.
Akkor már tudtam .hogy egy kullancs lehetett.
Kb fél évig kis csomót éreztem a helyén ,alig akart felszívódni.
számtalanszor, főleg gyerekkoromban, akkor még nem volt ennyi fertőzött
eddig még ép bőrrel megúsztam
most már észreveszem hamar, bár azt nem tudom mennyi idő kell a fertőzés átadásához
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a kullancs elleni védőoltásról?
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Kullancs Kérdések! Volt olyan akinek komolyabb betegséget is okozott?
- A degumban kullancs volt régóta, milyen esélyei vannak?
- Mi a teendő, ha a cicámban kullancs volt?
- Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz?