Vizsgálatok útvesztőiben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vizsgálatok útvesztőiben
Amikor mi ott voltunk pl. nem mondták a cukortelhelést, a D vitamin szűrést, az ételintollerancia vizsgálatot, sőt bár a férjemnek erős prosztata gyulladása volt még andrológus sem foglalkozott vele.
Szóval én is kíváncsi vagyok, hgoy mit javasoltak, mert nekünk a lombikon és a szokásos hormonvizsgálatokon kívül semmit.
Lányom barátnőjét "viszonylag" hamar küldte a nőgyógy további vizsgálatra, az ultrahang kimutatta, hogy valószínű endrometrózisa van. Tovább küldte jobban felszerelt klinikára. Megműtötték, LEÍRTÁK, HOGY 100 %-OS MEDDŐ, soha nem lehet gyereke, mind ezt decemberben. Az ünnepeket eltudjátok képzelni.
A műtét után 6 héttel mehetett először lombikprogramra. Az ottani orvos a kivizsgálások után "dobott egy hátast"! Kiderült, hogy 12-13 hetes terhes. Utána még 4-5 hét izgi, hogy a szedett hormongyógyszerek milyen hatással vannak a babára.
Sok mindennel egyetértek veled. Igazából mi szükség van az inszemre és lombikra?
Évekkel ezelőtt egyik sem volt, és nem is volt ennyi meddő házaspár. Lehet, hogy a hétköznapi nőgyógyászok, akikhez a meddőségi intézetek előtt jár az ember nem értenek hozzá? vagy nem lelkiismeretesen vizsgálnak ki?
Vagy a mai nők rontották el azzal, hogy sokan fogamzásgátlót szedtek, helytelen életmódot éltek, és végül ezért kötnek ki a meddőségnél?
Az, hogy ingyenes az inszem és lombik azzal nem értek egyet, mert még az is fizeti adófizetői pénzéből, akinek nincs és soha nem is volt meddőségi problémája, mert az inszemet és a lombiktot a tb támogatja.
Aztán meg kell venned a sok injekció és hormongyógyszert.
Szóval egyáltalán nem ingyenes. Sőt többszörösébe kerül mint a cukorterhelés és a D vitamin szűrés lenne, ami elenyésző összeg a meddőségi kezelésekhez képest.
Hát nem tudom. Szerintem nem az ő hibájuk ha a nem fizetős inszemből nem jön össze és a nem fizetős lombikból sem. Azmeg hogy a hormonok sokba kerülnek, hát basszus nem ők tehetnek róla.
És azért sem ők a hibásak, hogy eltelik egy év jóesetben csak annyi mire eljut oda a pár hogy gyereket akar ... kérdezem én:az az orvos aki abban az egy évben kezelte az miért nem jutott el az ir vizsgálatig????
Na erre mit mondasz??? Csak mert mire eljutsz pl a kaáliba végigjársz egy utat nyilván sikertelenül.És az orvos aki addig kezel???? Ő miért nem nézeti meg a terhelt inzulint?
Bocs, de ezt meg kell cáfolnom.A D vitaminról, mármint, hogy ennek hiánya meddőséget okoz, és ott van az inzulinrezissztencia, a pcos hátterében, nos 2009-ben a SOTE által kiadott PCOS könyvben szó van. Ebben a könyvben pl. a BMC meddőségi központ szakembere Dr. Koncz János is cikket írt, de más meddőségi intézet szakemberétől is van benne cikk.
Nekem megvan a könyv. Ez orvosoknak íródott.
2010-ben, pedig a Magyar Tudományos Akadémia megrendezésében előadást tartottak nőgyógyászoknak és meddőségi szakembereknek Budapesten, ahol ezt a könyvet ingyen osztogatták az orvosoknak és a résztvevőknek.
Ezen a konferencián megjelentek pl. a Káli szakemberei is.
Szóval nem a tudatlanság miatt nem csinálják ezt a vizsgálatot, hanem azért, mert még a végén helyrejönnél, és természetes uton lenne gyereked, és nem perkálnál sok-sok tizezret az inseminációkért és lombikokért. Ez a szomorú valóság.(:
Én még kihagytam, hogy a férjem súlyos prosztatagyulladását nem az antibiotikumok hozták helyre.
A meddőségi közponotokban a gyulladás ellenére megcsinálták volna a lombikot. TÖbb andrológusnál is jártunk utána, és mindegyik mondta, hogy ilyen gennyes "katonákkal" csak beteg gyerek születhet, úgyhogy nekünk védekezni kellett, hogy ne legyen gyerek, amíg helyre nem jön a férjem.
Végül a Gynevac és a fokhagyma kúra segített a D vitaminon a Q10 en kívül.
A fokhagymát beirdalva két hétig tette fel végbelébe minden este. Ez közvetlenül a prosztatára hatott.
Ja és erdélyi falusi asszonyoktól volt az info.
Nagyon jó és hasznos cikk!:))
Remélem, nem kell soká' várnotok, és beköltözik a Pocaklakó Hozzátok is! Puszi!:)
Szuper a cikk, nagyon jó, h így együtt van minden! Sajnos én is elég sokáig leragadtam abban, h mivel megbíztam az orvosomban, eszembe sem jutott, h többet is lehetne tenni az ügy érdekében, mint amit ő javasol. Évek mentek el így...aztán egyre többet utánaolvastam a lehetséges vizsgálatoknak, intézetet/orvost váltottam, akivel már együtt beszéltük meg, h milyen vizsgálatok maradtak el. Többek között a méhtükrözés is, ami nálam nagyon fontos volt(sima hasi uh.-on a 2. orvos egyből kiszúrta, h szerinte polip van a méhemben(ami nem engedte beágyazódni a babákat, akkora volt már), és tényleg volt, ki is vette a méhtükrözés közben. Ez a beavatkozás után sikerült végre úgy teherbe esnem, h nem vetéltem el.
Szóval hajrá mindenkinek, kívánom, h minél hamarabb sikerüljön az álmotok!:)))
A férfiaknál is D vitamin szint mérés, mert az is állhat a meddőség hátterében.
Vas, folsav, B12 szint vizsgálat.
Ételintollerancia vizsgálat mindkettőnél. Ez nagyon fontos.
A cukor fogyasztása meddőséget okoz, még akkor is ha nem vagy IR-es. Van egy barátnőm, aki endometriózisos, és Angliában csináltak neki laparoszkópos műtétet NaPro Technológiával, utána pedig ételintollerancia vizsgálatot, majd kapott olyan gyógyszereket, amiket itthon nem lehet kapni. 3 hónap után babás lett.
Jó lenne a NaPro-t itt is bevezetni, mert 80%-os hatékonyságú, míg a lombik csak 20, 25%-os.
Ja, igen, hüvelyen keresztül végzik, egy pici "kamerát" vezetnek a méhedbe, és megnézik, hogy odabenn rendben van-e minden.
Cakk-pakk talán félóra az egész. Altatásban végzik.