Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni (beszélgetés)
Tudod, az a 25 ezer havonta nem olyan rossz ám pluszban... Gondolj bele, kicsi gyerek, bölcsit kezd, beteg sokat az elején, kapsz mondjuk 100.000Ft-ot, abból csak 60%-ot, ha táppénzen vagy és eltűri a melóhely, hogy most kezdtél, de már folyton hiányzol... Ebből hogyan fizetsz te bébiszittert? Sehogy. Ugye?
Szerintem nem ezen a 2-3 éves kor közötti GYES-en kellene ennyire lovagolni, hanem a többi mindenféle dolgokon. Pl. hogy ha dolgoztál valaha, ha nem, JÁR a gyes. Akkor is, ha szépen elülsz otthon a seggeden, 3 évig a 25 ezreddel és a gyereked meg nincs normálisan ellátva sem élelemmel, sem ruházattal, sem érzelmi- és szellemi dolgokkal. Tudod, ott a gond... Én nem azt mondom, hogy miért kap az ember a 8 óra melé gyes-t 1-2 évig, hanem aki a nap 24 órájában otthon van, lóg a bagó a szájában, fekszik jobbra-balra, cseszik a családra, mert gondolkodás nélkül szülnek sorozatban. Velük van nekem gondom, nem a dolgozó anyákkal, akiknek hidd el, baromi nehéz döntés, hogy otthon maradjanak, gondoskodjanak a gyerekükről maguk, de minimális pénzzel, vagy esetleg bölcsibe vigyék és meg tudjanak nekik venni mindent, meg a hétvégéken, akármikor tudjanak akár egy kis programot szervezni nekik, mert nem okoz gondot egy belépőjegy valahova, vagy akármi.
Nem akarlak bántani, de vagy nincs gyereked, vagy már nagyobb. :)
Különben igen, ég a házam nekem is... Ma konkretizálódott, hogy mehetek dolgozni. Most. Nem jövőre, hanem most. A kisfiam 1 éves múlt októberben. Imádom és a szívem megszakad, de muszáj gondolkoznom is, hogy nehogy jövőre hoppon maradjak. Mert jövőre meg már muszáj lenne dolgozni mennem, mert a 25 ezer FT-ból mi nem jövünk ki. Illetve a férjem 2 munkájából származó fizetése épp elég lenne valahogy, de akkor minden meg lenne a gatyaszíj szorítva, az tuti.
Igenis örülnék, ha most még 2 évig kaphatnám a GYES-t. Lehet utálni érte, nem bánom. :)
Szilva, mivel már ezer éve alig van időm a fórumokra, nem is tudtam, hogy újra dolgozol. Esetleg ha a naplódban írtál róla, meglesem. Kíváncsi vagyok, hogy ment a bölcsi kezdetekkor, neked milyen volt az egész, stb. :)
Azzal, hogy elveszik a GYES-t a 8 órában dolgozóktól, azzal elveszik a kismama bérlet lehetőségét is. És azt sem tudom, hogy akkor a védettség megmarad-e, hogy nem rúghatnak ki, mert elvileg GYES alatt védett vagy. És aki otthon dolgozik 8 órában, az miért kaphat GYES-t?
Én szívesen visszamennék akár hat órában is dolgozni, de nem valószínű, hogy visszavesznek.
Szerinted csak kötelességünk van nekünk szülőknek?Jogunk nincs?
Az okos embereknek ott fennt akiket megválasztott a többség azoknak nincs kötelességük??A munkát és megélhetést biztositani?
szia!
Ugyan ebben a cipőben járok én is. Ezzel jól kiszúrnak a beteg gyerekek szüleivel. :(
Esetemmel példázva: egyik családtagom 35 éves nő, most várja a 3. gyerekét. Bejelentett munkahelye volt 1,5 évig, azt kész. Külföldön dolgozott egy darabig, utána meg egyáltalán nem dolgozott itthon sem.
Én 17 éves korom óta dolgozom folyamatosan, rendesen fizetve az adókat járulékokat. Ő minden támogatásra jogosult, én semmire.
maximálisan egyet értek!!!!
Én itt vagyok 28 évesen 10 év munkaviszonnyal,és nekem ugyanannyi jár,mint annak aki pl 23 éves és életében nem dolgozott de van 2-3 esetleg több gyereke...és jobban él,mint én!!aki dolgzik!
nem voltál félreérthető
én igenis kiakadok azon, h az ember azt várja, ha ő szült, akkor támogassa az állam.
miért is?
kinek szüljük a gyereket?
kinek a kötelessége eltartani?
teljesen egyetértek
miért is várjuk el, h az állam támogassa, h gyereket szüljünk?
További ajánlott fórumok:
- Gyesen vagyok, szeretnék mellette dolgozni. Milyen munkalehetőségek vannak?
- Gyedet kapok, most lehet mellette dolgozni?
- Ki igényelje a gyes-t, ha visszamegyek dolgozni?
- Aki emelt díjas ápolási segélyen van, az is elmehet dolgozni mellette 2-4 órába?
- Mi van most a gyessel? Lehet mellette dolgozni?
- Mustármag kúrával tapasztalatok? El tudok járni mellette dolgozni vagy nagyon meghajt?