Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni (beszélgetés)
Én 70 ezret kerestem, amig dolgoztam a kislányommal. A kislányom sajnos "betegen" született, kezelésekre hordtam hetente, az állam ezeket nem támogatta. Szóval az állam is bekaphatja. Miért mindig a gyerekeseket kell megszivatni?
Azokat kéne akik ezeket a rendeleteket meghozzák. Persze nekik könnyű dumálni, mert nem minimálbérből és átlagkeresetből tartják el a családot!
jó, mond ezt pl. annak, aki jogosan kapott annyi végkielégítést
(pld. iskola igazgató stb.)
ja, ha már kalap
akkor aki minimálbérre van bejelentve és kézbe még kap feketén x10e Ft-ot
akkor???
én nem minimálbérre voltam bejelentve és kevesebbet vittem haza, mint sok minimálbérre bejelentett.
Mi az hogy 4 órát dolgozhat csak? Ezt nem értem.
És tudod Te hogy hányan nem állami bölcsibe járnak, mert nincs hely, és vihetik családi napközibe, aminek egy részét fedezi a gyes.
Majd ha lesz elég férőhely a bölcsiben, akkor beszélhetünk arról, hogy ez ne járjon
Naaa,azért ez nagyjából jogos.Sőt,még jobban meg kellene fi...ni ezt a réteget.
Kár,hogy színház néphülyítés ez is.
Kiraboltak bennünket honatyáink meg akik közel ülnek a tűzhöz ez az igazság,ezért tartunk itt.
engem sem fizetnek túl, sem a férjemet
mégis megélünk
a cspótlék is a baba számlájára megy
ja és diplomával kerestem 125 nettót...
Szívemből szóltál:)
Hát nagyon sajnálom hogy 1 éves mellett vissza kell menned:(
a különadót (98%) is megfizettetik 5 évre visszamenőleg
ennyit arról, h visszamenőlegesen nem lehet elvenni semmit:-S
Igen,én is igy gondoltam.
Ha van az a bizonyos kalap,akkor abba mindenki tegyen ne csak elvegyen.Ez a lényeg szerintem.
Kinek szüljük a gyereket? - Magunknak.
Kinek a kötelessége eltartani? - Nekünk.
MIBŐL TARTJUK EL A GYEREKET? - PÉNZBŐL.
HONNAN VAN A PÉNZ? - MUNKÁBÓL.
DE! Hidd el, ha NORMÁLIS fizetések lennének az országban, a bolhás kutyát sem érdekelné a szaros 25000Ft. Érted? Ha mondjuk nem kéne örülni a 100-120 ezres fizetéseknek is, mert simán hazavinne az ember 200-at, akkor a kutyát nem érdekeléné a 25 ezer. Érted, ugye?
Lehet külföldezni, meg máshol sincs 3 év otthonlét az anyáknak, de máshol NORMÁLIS az életszínvonal, az a FIZETÉS.
Lehet a szavakon lovagolni, csak mellé muszáj számolni is. ;)
Nekem ezt a TB ügyintéző monta az államkincstárnál és a munkahelyemen is a tbés mondta, hogy visszamenőleg semmit sem lehet eltörölni... és igen még hiszek benne...
Bár én esetemben a gyes-t csak a második gyerkőc születéséig kapom. De pont azért mert jön a második visszakellett jönnöm idő előtt dolgozni és felmondani a GYED-et...
"Visszamenőlegesen nem vonhatják meg"
ha-ha-ha. Te ezt még elhiszed??? Mert én nem. (mást is visszamenőleg intéztek mellesleg)
Azért kérdeztem, hogy erről van e konkrétum.
Nem valószínű, hogy bárki, aki otthon marad GYES-en, ebből a 25 ezer forintból él meg...
Nem véletlenül megy ennyi kismama vissza dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Gyesen vagyok, szeretnék mellette dolgozni. Milyen munkalehetőségek vannak?
- Gyedet kapok, most lehet mellette dolgozni?
- Ki igényelje a gyes-t, ha visszamegyek dolgozni?
- Aki emelt díjas ápolási segélyen van, az is elmehet dolgozni mellette 2-4 órába?
- Mi van most a gyessel? Lehet mellette dolgozni?
- Mustármag kúrával tapasztalatok? El tudok járni mellette dolgozni vagy nagyon meghajt?