Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Vesztetek már össze csúfosan anyósotokkal? Mi történt utána? fórum

Vesztetek már össze csúfosan anyósotokkal? Mi történt utána? (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
2010. aug. 23. 21:16
Hát ha valaki biztos magában,akkor az én vagyok!:)Csak nem értem mi szükség erre az egészre.Mindig azt mondják azt csinálunk és úgy ahogy nekünk tetszik,a gyereket is úgy neveljük ahogy akarjuk,mégis mindig jönnek a beszólások.
184. a0c1361e44 (válaszként erre: 182. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 21:14
Pedig te azt szeretnéd, hogy a férjed azt tegye. Te megbántódtál, igy elvárod, hogy ő is bátsa meg a szüleit azzal, hogy kiáll melletted...
183. a0c1361e44 (válaszként erre: 180. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 21:12

Ha nem lennének kisebbségi érzéseid, akkor nem zavarna ha anyós, após mondana valamit. Te irtad első hozzászólásaidban, hogy semmi nem jó nekik, amit csinálsz. Ha biztos lennél magadban nem zavarna, hogy ezt mondják.

Tét nélkül én is odaállnék bárki mellé, még akkor is nincs igaza, de vállalva a következményeket csak, úgy ha kökeményen igazat adok neki....

2010. aug. 23. 21:09
Szerintem senkit nem kell bántani.
2010. aug. 23. 21:08
Nem egyszer adott már nekem igazat,csak nem nyíltan előttük.
2010. aug. 23. 21:07
Kisebbségi érzések?Ezt miből szűrted le?Ki beszélt itt ilyesmiről?Ő megvédte magát,mert nem érdekelte utána ki milyen véleménnyel lesz róla.
179. a0c1361e44 (válaszként erre: 164. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 20:58

Önző vagy. Elvárod a férjedtől, hogy melléd álljon annak ellenére, hogy esetleg nincs igazad.

Miért tenné? Szerinted az anyját kell bántani egy embernek?

Te is azt teszed? Bántot anyukádat?

A férjed is rázúditotta már a te szüleidre kissebségi érzéseiből eredő félmeit? Vitázott velük? Jól meg mondta nekik a véleményét? Vagy mégis mire gondoltál, amikor azt irtad, hogy te kiálltál mellette? Nem ilyenekre?

2010. aug. 23. 20:57
Nem tudom,lehet,hogy nekem nem tett volna most túl jót.
2010. aug. 23. 20:45
Kár:) pedig a nevelő célzatú dolgokon mindig kacagok:D
2010. aug. 23. 20:44
Végül nem mondtak rólam véleményt.:)
175. 5bfba16667 (válaszként erre: 173. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 20:42
Na, nem derült ki őszintén, hogy milyen vagy?:D:D
174. Bekomi (válaszként erre: 173. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 20:41
már válaszoltam neki a kérdérére:-)
2010. aug. 23. 20:39
Valaki véletlenül ideírt szerintem,de nem ide akart.Adél
2010. aug. 23. 20:36
Nekem nem volt vitám eddig anyósjelölttel.
2010. aug. 23. 17:30

Nekem nem volt vitám,viszont a sógornőm keményen összeveszett anyósommal.

Olyannyira,hogy anyósom megrángatta a menyének a karját....

Nem beszéltek legalább 2 évig,azóta az idő megoldotta és óvatosak egymással :)

2010. aug. 23. 17:30
Most nem értem.. Közben kiderült, hogy terhes vagy???
169. *Adél*
2010. aug. 23. 17:13
Bocsi hogy ezzel zavartalak Titeket...
168. *Adél*
2010. aug. 23. 17:13

Sziasztok!

Én együttlét utáni 3. napon voltam röntgenen (sajnos nem takartak le ólomköténnyel- azt mondták az csak a terheseknek kell _Budapest Szent János Kórház---:(, mivel nem voltam terhes legalábbis ugy tudtam és védekeztünk is nem szakadt ki a gumi. . stb. ), fogalmam sem volt h terhes lennék mivel MINDIG óvszerrel védekeztünk.

Szerintetek árthatott a babának?

Még beágyazódás előtt?

Bocsi h kicsit kusza lett. . .

Csak nagyon fel vagyok dúlva. .

Köszönöm a válaszokat előre is !!!

Köszönöm!

2010. aug. 23. 17:12
Őszintén!
2010. aug. 23. 17:12
Leírtam,hogy én megvédem,ő nem.Biztos ez is az én hibám.Ha valaki jobban látja milyen vagyok,mint én önmagam,írja meg.Most sajnos el kell mennem itthonról 2-3 órára,de este visszajövök és remélem addig is sokan írnak,kiöntik ami a szívüket nyomja,adnak tanácsot amiből erőt meríthetek.Köszönöm előre is!Remélem sikerül megnyugodnom,mert a pulzusom magas a hőemelkedésem meg állandósult...az idegeim...
2010. aug. 23. 17:10
Őszintén?
2010. aug. 23. 17:08
Miért milyen vagyok?
2010. aug. 23. 17:03

Minden nő anyós lesz egyszer. Te is. Most azt mondod, hogy te nem leszel olyan, dehogynem! Minden anyós egyforma, nem? Hiszen mindenki azt éli át amit te. Az anyósok kinozzák a menyüket. Megjegyzéseket tesznek, okosabbnak érzik magukat. És te is ilyen leszel, amikor anyós leszel. Hiszen mind egyforma.

Mindent jobban fogsz tudni, mint a vejed, vagy menyed, és ők is utálni fognak téged.

A férjed azért nem véd meg, mert ilyen vagy...

Az én férjem megvéd bármikor bárkivel szemben, bár ő azzal is tisztában van, hogy ezt én is megteszem magamért és érte is, és a gyerekünkért is. Nekem sosem volt anyósommal konfliktusom. Meghallgattam a véleményét, tanácsát. Hasznosítottam, amit úgyláttam. De ha valamiben más véleményen voltam, nem piszkálásnak éltem meg.

Te tudod, hogy milyen életet akarsz élni. Ha te úgy érzed magad jól, hogy mindig mást hibáztatsz saját kudarcaidért, tegyed, de ne csodálkozz azon, hogy az nem lesz benne a partnered, akit legjobban szeretnél.

Kaptál itt aztán tanácsot: hagyd ott a férjedet, keress mást magadnak, mond meg neki, nehogy hagyd magad, stb. Könnyű ezeket mondani annak, aki semmit nem veszít azzal, ha kivitelezed.

És milyen jól fogsz járni, gyerekekkel egyedül, csak magadra számíthatsz majd. Akkor már nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy anyósom csúnyán beszél velem, hanem sokkal fontosabbak.....

162. a14deb9047 (válaszként erre: 158. - Andromedaxx)
2010. aug. 23. 16:54

Részben értelek, és szeretnélek is megérteni!

Nem vagyok anyós, bár elméletileg lehetnék az.

Voltam ugyan meny, de nem zavartunk sok vizet egymás életében. (Igaz, engem feltétel nélküli tiszteletre neveltek.) Volt időszak, amikor nehezteltem rá és még utólag is szégyellem magam azért, amit mondtam rá, mert nem tehetett róla, de erre már az elmúlt években döbbentem rá).

Az viszont szinte kivétel nélkül biztos, hogy amit az ember mond a férjének, mintha meg sem hallaná még akkor is, ha igaza van. Úgy tűnik, szelektív a hallásuk.

161. mmacus
2010. aug. 23. 16:53
Mi igazából nem vesztünk össze, csak valahogy fokozatosan megromlott az eleinte nagyon jó viszonyunk. A találkozásinkat a lehető legminimálisabbra csökkentettem. Egy városban lakunk, de nem túl közel, ő nem nagyon mozdul ki, én meg nem megyek hozzá. Ennyi. Gyerekek és férjem rendszeresen látogatják, ez így van jól. Gyerekeknek Ő az egyetlen nagyszülő, és egyedül él, férjem az egyetlen gyereke. A kettőnk kapcsolata nem fog változni szerintem, de úgy veszem észre, ez így kölcsönösen megfelel nekünk.
2010. aug. 23. 16:49
Nekem az a szerencsém hogy anyósék jó messze laknak,bár sikerült így is összebalhézni vele,mert egy rosszindulatú,szarkeverő,sötét bunkó,akinek ha nem állnak vigyázzba úgy ahogy ő gondolja akkor gáz van.Én pedig nem fogok vigyázzba állni.Amikor a nagy balhé volt a párom kiállt mellettem,megjegyzem katasztrófa gyerekkora volt a pia és a bagó körül forogtak,ajándékra a fiaiknak sosem tellett,ennek a párom bátyja igencsak issza a levét mert lelkibeteg,önellátásra képtelen,elvesztette a családját,és most élhet anyuciékkal leszázalékolva.Szóval a nagy balhénál amiért kiállt mellettem a párom a saját anyja elkezdett átkozódni,ránk és a gyerekekre is.Úgyhogy ők nem fogják látni soha az unokáikat csak ha térden csúszva kérnek bocsánatot,de akkor is nagyon meggondolom.
2010. aug. 23. 16:44
De az igaz,hogy senki ne várjon a férje segítségére,hiszen nem azért választotta élete párjának,hogy megvédje családtaggal,idegennel szemben,hanem,hogy eszköz legyen a jövője megvalósításában,a családalapításban.Szép!Mindenki védje mg magát ahogy tudja,hisz családban élünk!
2010. aug. 23. 16:40
Én mindezt megértem.Csak azt nem,hogy amerre nézek azt látom,nagyon sok példa van arra,ahogy anyósok tönkreteszik a kapcsolatokat,házasságokat amiatt,hogy belefolynak a fiatalok életébe,állandóan kritizálnak,mert ők mindent másképp csinálnának,mert más emberek.Egymást tiszteletben tartva is lehet egyfelé menni,és nem komolyan/viccesen kikészíteni a másikat direkt/nem direkt.Én ha anyám igazságtalanul bánik a férjemmel,megjegyzést tesz rá,azonnal leállítom!Itt sem csak én panaszkodtam,nagyon sokan vannak még így.Aki igazán "nem jó" az én vagyok,meghallgatásra nem találok,ide azért regisztráltam,hogy végre kiírjam magamból ami bánt,hát nem csoda hogy magamról és a helyzetemről írok már órák óta...
2010. aug. 23. 16:32

Kedves Andromedaxx!

Valószínűleg hasonló korú vagyok, mint az anyósod, de engedd meg, hogy kívülállóként kérdezzek. A válaszokat önmagadnak kell megadnod.

Amit érzek a soraidból újra és újra: én; én; én;

édesanyádban nem bízol, apósod-anyósod nem jó; a férjedtől olyasmit vársz el, amit nem akar megtenni; magyarul egy férfi nem akar konfrontálódni a felesége és az anyja között.

Egyéb ként jó férj és apa; úgy tűnik, segítenek is benneteket; nem iszik, nem csal meg, nem emel kezet rád. A család az nem csupán a férjem, a gyermekem meg én, hanem szülőkkel, testvérekkel, kutyával és macskával... Ahhoz hasonlítanám, amikor mindenki egyfelé megy és húzza a kocsit. Van aki idősebb és tapasztaltabb, van aki fiatalabb és jobban bírja a terhelést... De egyfelé néznek és mennek! A terhet közösen húzzák... Nincs maximális boldogság! Minden nap tennivalójáért, gondjáért, feladatáért, felelősségvállalásáért meg kell dolgozni, küzdeni; kompromisszumokat kötni. Amikor az ember a nap végén összegzi a tetteit, a gondjait és végiggondolja a holnapot. Újra és újra...

Mert alkalmazkodni kell akár tetszik az embernek, akár nem. Sok negatív érzés van benned, márpedig ezeket kezelni kell. Kicsit elveszel a részletekben. A családtagokat nem lehet és nem is szabad összehasonlítani, viszonyítani egymáshoz, hiszen mindegyik más életutat járt be.

2010. aug. 23. 16:26
Nem haragszom,köszönöm,hogy leírtad a véleményed:)
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook