Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Veres Kati palacsintás rétese recept

Veres Kati palacsintás rétese recept

Elkészítési idő 45 perc

A Veres Kati palacsintás rétese hozzávalói:
12 dkg darált dió
12 dkg darált mák
12 dkg tehéntúró
2 dl tej
12 dkg cukor
1 nagyobb citrom reszelt héja
8 dkg mazsola
2-3 evôkanál rum
9 db kész palacsinta
1 csomag réteslap (4 lap)
kevés olaj
zsemlemorzsa


A Veres Kati palacsintás rétese elkészítési módja:
A diót meg a mákot külön-külön 1-1 deci tejjel leforrázzuk. s csakúgy mint a túrót, a cukorral, a citromhéjjal és a langyos vízbe áztatott mazsolával ízesítjük. A diótölteléket még rummal is gazdagítjuk. A háromféle töltelékkel 3-3 palacsintát megkenünk és föltekerünk. A réteslapokat megnedvesített konyharuhán egymásra terítjük úgy, hogy közben a lapokat egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával is meghintjük. Felénk esô oldalára egy csíkban lerakjuk a diós palacsintákat. Mögéjük - ugyancsak egy sorban - a mákosakat, míg a túrósakat a tetejükre fektetjük, egészen pontosan oda, ahol találkoznak. Utána a rétest föltekerjük, megolajozott tepsire tesszük, egy kevés olajjal megkenjük, és elômelegített sütôben, közepes lánggal (180 C) kb. 20 percig sütjük. Vaníliamártással körbeöntve, melegen tálaljuk.

Mi már mindenféle palacsintatöltelékkel kipróbáltuk, sokféle variációban. A legnagyobb sikert az almás-mákos-túrós és meggyes- mákos-fahéjas aratta. Nekem a lekváros-kókuszos-túrós ízlett.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A veres kati palacsintás rétese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook