Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott palacsinta – másképpen recept

Rakott palacsinta – másképpen recept

A Rakott palacsinta – másképpen hozzávalói:
10-15 palacsinta

A töltelékhez:

25 dkg áttört tehéntúró

1 csomag vaníliás cukor

1 tojás

kevés reszelt citromhéj

5 dkg mazsola

Az öntethez:

1/2 l tejszín

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

kevés tej

baracklekvár

darált dió


A Rakott palacsinta – másképpen elkészítési módja:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott palacsinta – másképpen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook