Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós palacsinta recept

Túrós palacsinta recept

A Túrós palacsinta hozzávalói:
A palacsintához:
125 g finomliszt, 1 csipet só, 2 kis tojás, 2, 5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum.
A töltelékhez:
50 g puha mazsola, 2 ek. rum, 250 g tehéntúró, 3 ek. vaj/margarin, 2 tojás, 100 g cukor, 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
1 tojás, 30 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl tej, porcukor a szóráshoz


A Túrós palacsinta elkészítési módja:
A palacsintatésztához a lisztet és a sót keverőtálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és simára eldolgozzuk. Ezután több részletben hozzákeverünk annyi buborékos ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk, végül alufóliával letakarjuk, és legalább 30-60 percet pihentetjük. A töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük, és meglocsoljuk a rummal. A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély, sütőedényt (ebben fogjuk tálalni). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, belereszeljük a gondosan megsikált citrom héját, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt. Egy közepes méretű serpenyőt az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenünk olajjal. A maradék olajat és a rumot a palacsintatésztába keverjük - szükség szerint még egy kevés ásvány/szódavízzal hígítjuk - , és forró serpenyoben 8-10 vékony palacsintát sütünk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva beleállítjuk a sütőedénybe. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook