Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Palacsinta tejszínben recept

Palacsinta tejszínben recept

Elkészítési idő 70 perc

A Palacsinta tejszínben hozzávalói:
palacsinta alapmassza
10 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
1 dl tejszín
5 dkg mazsola
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 zacskó vaníliás cukor
1 dkg vaj vagy margarin
ízlés szerint porcukor.


A Palacsinta tejszínben elkészítési módja:
A palacsintát megsütöm és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerûre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat és felcsavarva egy nagy tûzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi idõre teszem be a sütõbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A palacsinta tejszínben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook