Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós cseresznyetorta recept

Túrós cseresznyetorta recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 248 kcal
Zsírtartalom 9,7
Szénhidráttartalom 31.6 gramm

A Túrós cseresznyetorta hozzávalói:
80 dkg cseresznye
5 dkg vaj
3 csapott evôkanál cukor
3 nagy tojás
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
1 evôkanál citromlé
2 púpozott evôkanál búzadara
a forma kikenéséhez vaj
a tetejére vaníliáscukor


A Túrós cseresznyetorta elkészítési módja:
A cseresznyét leszárazzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A puha vajat elôször a cukorral, majd a tojások sárgájával kikeverjük. A túrót áttörjük és a citromhéjjal, a citromlével meg a búzadarával együtt a cukros vajba keverjük, azután a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy 26 cm átmérôj? alacsony perem? tortakarikát kivajazunk, majd a túrós masszát belesimítjuk. A cseresznyét egyenletesen ráterítjük és elômelegített sütôbe toljuk. A közepesnél erôsebb lánggal (210 ) 30 percig sütjük. Ha megsült a tetejére vaníliás cukrot szórunk.

Ez a mennyiség 8 szeletet ad ki.
Másféle gyümölcsökkel is kísérletezhetünk. Egressel és meggyel már én is próbáltam.
A kalória, szénhidráttartalom és a zsírtartalom 1 szeletre értendô!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós cseresznyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook