Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa (beszélgetés)
Betadintól lángolt, begyulladt, fucidin jó, de vényköteles. Suducrem csökkenti a gyulladást, de bezáródik a seb, újra feltöltődik. Körömvirágot szoktam az utóbbi időben, de nem akar nekem sem záródni, váladékozik folyamatosan :(
Ezért gondoltam, h esetleg a krém okozza e... Holnap megyek orvoshoz, meglátom mit mond. Köszönöm a gyors válaszokat, szép napot :)
Szia :)
Én szedtem több hétig, de nem történt semmi :(
És valami drágább volt, ha jól emlékszem.
Szia,
nekem mindig le kell ragasztanom. Egy időben Alsolt használtam, aztán Betadinet, de attól csak jobban begyullad. Próbáltam már propoliszos krémmel, de sz.rt sem ért. Most körömvirágkrémet használok.
Üdv
Szia!
Amíg évente egyszer jön ki, addig nem hiszem, hogy orvoshoz fordulok. Előítéleteim vannak velük szemben és nem is bízom bennük. Ha valaki esetleg tud adni konkrét bőrgyógyász elérhetőséget, akit szívesen ajánl másoknak is, akkor azt szívesen veszem mondjuk Csongrád, vagy Bács-Kiskun megyében. Visszagondolva nem igazán tudom az étkezéshez kötni a gyulladás megjelenését, az egyetlen ami közös, a tavaszi megjelenése. A dokinak is akkor kéne látni, mikor éppen van mit nézni, de mire időpontot kapok, lehet el is múlik. És mondjuk jó lenne, ha férfi lenne, mert mondjuk női dokinak nem szívesen mutogatnám a lágyékomat. Üdv: Gyula
Szia,
én szintén orvos nélkül élek ezzel a betegséggel. Ponczi cikke óta szedem a cinket, először 60mg-ot szedtem 2 hétig, utána felemeltem 105-re, de egyenlőre nem sok változás.
Annyi viszont biztos, hogy én nagyon nem bírom a búzát, a glutént, de a gluténmentes búzát sem! Tejterméket sem nagyon fogyasztok, csak nagyon ritkán.
Azért egy bőrgyógyásznak nem ártana megmutatni. Ha nem akarsz antibiotikumot szedni, nem muszáj, én pl. nem bírom.
Üdv: Ági
Szia!
Nem tudom, hogy ki lehet ennek a betegségnek a szakorvosa, de itt sokan írták, hogy a sebészi beavatkozás nem megoldás, a bőrgyógyászok fel sem ismerik, stb. Felesleges antibiotikum kúrát meg nem szívesen csinálnék, holmi flegma, félrekezelős, félrediagnosztizáló orvos kedvéjért. A képek alapján én is meg tudom állapítani az internetről, hogy ez verejtékmirigy gyulladás és nem sipoly, vagy szőrtüsző gyulladás, aminek a nagy nevű sebész-proktológus orvos mondta, akinek mutattam. Ezért gondoltam egyből a cink kúrára, mert hasznosabbat itt sem találtam. Egyébként háziorvosnál kezdtem, teljes kivizsgálás, aztán eljutottam a fertőzőre, ott 3havonta kontroll, aztán mivel nem történt semmiféle kezelés, vagy kúra, ezért saját szakállamra nem mentem többet. Gondolom hiányolnak is mert nem lehet rám több egyszer használatos eszközt elszámolni, stb. A betegtársaimban és az ö tapasztalataiban jobban bízok, mint a befásult,árral szemben úszó, túlterhelt orvosokban. És remélem nem bántottam meg ezzel senkit, de mikor a higiéniára akarják ezt fogni, akkor arra nem tudok mit mondani. Még annyi, hogy nekem mindig tavasszal jött elő, és legutóbb egy jó adag galuska evés után. Szép napot!
Sziasztok!
Öndiagnosztika szerint én is hasonló betegséggel szenvedek. Az szeretném kérdezni tőletek, hogy mikor kifakad a duzzanat, akkor ti leragasztjátok-e? Nekem először 2014-ben jött elő a lágyékomban, a szokásos módon: duzzanat, piros csomó, egyszer csak beért mint egy pattanás, sárga közepe lett és kifakadt. Több napig ürült, aztán begyógyult. 2105-ben ugyanez, csak nem fakadt meg, hanem visszahúzódott. Most ugyanez, kb. ugyanott. Mikor a sebész proktologusnak megmutattam először 2014-ben, már be volt gyógyulva, de ö szőrtüsző gyulladásnak titulálta. Még egy kérdésem lenne: ti a cinket egyszerre veszitek be a 100mgot, vagy elosztjátok egész napra? Van egyáltalán jelentősége? Előre is köszönöm a válaszokat, mindenkinek panaszmentes szép napot!
Dede, ez így is van...internet viszont van...:)
írd be csill...p..szem.blogspot.com, ott találsz egy mailcímet:
paleo....@gmail.com
E-mail-t írtam neki, arra válaszolt...;)
Egy doki gondolja, mert volt egy másik betege, egy 18 éves lány, akinél kiderült a Crohn és teljesen elmúltak a tályogok. Nálam nem tudom, lehetséges-e, de ponczi múltkor mutatott egy weboldalt és ott is le van írva, hogy ezek a betegségek összefüggnek.
Ha elég bátor leszek, elmegyek tükrözésre és akkor majd kiderül. Az egyértelmű nálam, hogy a búzától, de még a gluténmentestől is, kikészülök. Tehát a kaja hatással van rájuk.
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Csípő-keresztcsonti izület kétoldali gyulladása (sacroileitis )
- Mivel kezelhető, vagy előzhető meg a hónaljban lévő verejtékmirigy gyulladás?