Véleményetekre és tapasztalatokra vagyok kiváncsi! (beszélgetés)
miért?,
egyenlőre csak beszélgetés folytán merült fel a 2 kis társ léte.
egésznap mi itthon vagyunk,sajnos betegségből adodóan,és a mi kis 4 lábunk mellé 1 kissebb elférne.mindig is volt kutyánk sőt anyosómét is elhoztuk,de az nem sokáig volt velünk mert daganatos volt.nagyon felhötlenül játszottak amig volt rá lehetőség.ebből kiindulva lett téma a kis őleb.
Bocs, a 7. bejegyzésedből következtettem.
Továbbra is érdekel: miért kell két kutya? Egy is nagy felelősség.
Nalam egyszer erdekes helyzet volt. Volt egy kistestu ( kb a te bichon kutyad meretu) keverek szuka kutyam, 7 eves.
Ekkor kerult hozzank a kozep schnauzerem kolyokkent szintrn kany kutya, 10 hetesen. A schnauzerem 6 honapos volt, mikor ugy dontott, hogy elrendezi a hatalmi harcot, es a 7 eves keverekemet megtepte kisse, ugy hogy a fule elszakadt ...
6 honaposan elrendezte a falkvezerseget. Utana 9 evet eltek meg egyutt ( a kis keverekem
16 evesen halt meg), ugy hogy SOHA nem jatszottak, nem mentek kozel egymashoz, 1-2 meter tavolsagot tartottak.
Erdekes, nem? :)
igazatok van,elrendezik egymás közt a dolgokat.Volt egy spicc kutya is nálunk(anyosomé volt a kutyus)elöször féltettem a a miénket de aztán késöbb össze engedtem, és láss csodát hagyta magát hogy a fülét farkát rágja ésmikor megunta rá mordult, és ezzel készen volt a dolog.
köszi aki idáig véleményt irt!
Nem lenne gond- de ez rajtatok is mulik.
Mindig 3-4 kutyam volt egyszerre.
Ha az egyik kolyok mikor erkezik, a felnott el fogja fogadni. Kesobb majd kiakakitjak naguk kozt, hogy ki lesz a falkavezer. Nem mindig az idosebb!
Gondolj bele, a kutyatenyesztoknel, kutyamenhelyen 20-30 kutya szaladgal egy helyen!
Szép kort éltek meg a kutyusaid,te azt mondod hogy nem lenne probléma a 2 fiu kutyuval?A bishonunk sem kicsi 13 kg a fajtájában elég nagynak számit, lakásban van tartva.kárt esetleg a yorkiban tehet ha meg dögönyözné,kicsit tartok ettől.
És nálatok nem volt 1sem ivartalanitva?
Szerintem nem lehet ezt megmondani általánosságban.
Minden kutya egyedi vérmérséklettel rendelkezik. A kanok, ha nem ivartalanítottak, hajlamosak lehetnek agresszióra. Neked kell ismerned a kutyádat, mielőtt magatokhoz vesztek egy kicsit, keress kutyás társaságot, figyeld, hogy viselkedik más kutyákkal. Ha jól szocializált és hallgat Rád nem lehet gond. A kicsi kölykökkel általában nincs gond, ők elfogadnak könnyen kutyákat, macskákat.
Amúgy tavalyi évben huyt el egy keverék 12 éves és egy németjuhász 13 éves kutyánk.
És még mellettük volt Bambi (de ő benti kutya, a másik kettő kint élt). Mindhárom kan volt, ebből nem volt gond.
Szia!
Nekünk egy 8 éves törpe pincserünk (Bambi) van. Ő ugye kisméretű, mint egy csivava, kinézetre pedig mimt egy minidoberman. :)
És idén márciusban vettünk egy Kanári szigeteki kölyökkutyust (Bono). Aki már kölyöknek is hatszor nagyobb volt, mint a mi kis öreg kutyánk.
Hát... A kölyök játszana vele, de Bambi nem akar. Kicsit féltékeny volt eleinte, de megszokta. Viszont kajánál nagy viták vannak, úgyhogy nálunk kizárólag külön-külön lehet etetni őket. De két hasonló méretű kutya nem tud kárt tenni egymásban. (A mieinknél ugye 50 kg különbség van, így jobb félni, mint megijedni)
Érdekelne a véleményetek! ,van egy 6 éves bishon kan kutyusunk,szeretnék mellé egy kis yorki fiu kutyust.Össze lehet őket engedni ,vagy veszekednének?milyen a yorkinak a természete,betegségei,táplálkozása stb.
Akinél van ilyen 2 kutyusos tapasztalat kérem ossza meg velem.
További ajánlott fórumok:
- Férfiak véleményére vagyok kiváncsi
- Jólesik kiírni magamból, kíváncsi vagyok a véleményekre is, mit gondoltok?
- Benne leszek a Vacsoracsatában! :-) Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
- Álláskeresők!Kiváncsi vagyok hányan vagytok rajtam kívül?Nektek is olyan nehéz, mik a tapasztalataitok?
- Kíváncsi vagyok a véleményetekre...
- Tesco, webközért online vásárlást próbáltad már? Véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi!