Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Vári palacsinta (sós) recept

Vári palacsinta (sós) recept

A Vári palacsinta (sós) hozzávalói:
30 dkg comb vagy lapocka
2 dl tejföl
2 tojás
13-15 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej
kevés (1-2 dl) szódavíz
1 csokor petrezselyemzöld
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.


A Vári palacsinta (sós) elkészítési módja:
A megmosott és leszárított húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom, hogy kenhetõ massza legyen belõle. A tojásokat habosra felverem, beleöntöm a tejet, majd a lisztet és a húsmasszát is hozzáadva addig keverem, amíg egynemû, sûrû tészta lesz belõle. Kevés szódavízzel hígítom, de csak annyira, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb massza maradjon. Törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem, és belekeverem az olajat. A palacsintasütõt az elsõ palacsinta sütése elõtt kiolajozom, és a felforrósított serpenyõben sorban megsütöm a palacsintákat. (Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt kell kiolajozni a serpenyõt, a többi palacsinta már "magát olajozza".) A megsült palacsintákat elõször félbe, majd negyedekbe hajtogatom, és kikent tûzálló tálra rendezem. Tetejüket tejföllel megkenem, és csak annyi idõre teszem a forró sütõbe, amennyi idõ alatt az egész átmelegedik, de még nem pirul. Bármilyen friss saláta illik hozzá, de reszelt sajttal meghintve is finom vacsora.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A vári palacsinta (sós) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook