Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Bakonyi metélt recept

Bakonyi metélt recept

Elkészítési idő 45 perc

A Bakonyi metélt hozzávalói:
25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 5 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma; 1 csapott evõkanál édes, piros fûszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.


A Bakonyi metélt elkészítési módja:
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévõ sós vízbe téve megfõzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tûzrõl lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatok 2 evõkanál vizet, majd a serpenyõt a tûzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követõen pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedõ alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tûzrõl lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszûrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tûzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:31
A bakonyi metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook