Várakozás az orvosi rendelőben és kik azok akik soron kívüliek (tudásbázis)
...háááát...mit mondjak... szőrnyűek a betegek:-) ahogy így elnézlek (olvaslak ) benneteket... az egyik képes megölni a másikat egy kanálvízbe, mert bement előtte. Még ha haldoklott és ott kellett reanimálni azt sem nézzük el neki, dögöljön meg!!!! -én voltam itt előbb...na szééép:-)
Egyébiránt megjegyezni kívánom, hogy én is elmeroggyant leszek ha 2 percnél tovább várnom kell, mondjuk a postán vagy a corában a pénztárnál... és akkor ott kit szidjak??
De jó, hogy most a rendőrök mellett lehet hülyézni az eü. személyzetet. Hát akinek ettől jobb a lelke, ám tegye és aki ezen idegeskedik, rajta, a diliház kapui nyitva. A lényeg, hogy az eü. dolgozóknak már csak ezért is lesz mindig munkájuk.
De komolyra fordítva a szót... nincs versenyhelyzet, vannak olyan szakmák, ahol monopol helyzetben vannak és persze tele-tele beteggel, rengeteg munkával!!! mert, hogy egyedül látja el azt a betegség csoportot az egész országban. Pl. gyerek urológia, gyerek szemészet, daganatos betegek-kékgolyó, transzplantációs intézet és még sorolhatnám. Hát lássátok már be, hogy a szakrendelők és speciális osztályok azok nem a házi orvos rendelők.
Túl ezen... ingyen van... és ami ingyen van az az emberek nagy részének "szar". Merthogy így épül fel az emberi psziché. Szerintem fizetősé kéne tenni, mindjárt nagyobb becsülete lenne a "80 % bunkónak".
Hát röviden ennyi:-)
Lehet, hogy megváltozott. Amikor én várandós lettem, elmentem orvoshoz elküldött laborba és utána megkaptam a kiskönyvem.
És nem vitatkozni akarok:)
Nem akarok vitatkozni veled, de a hölgy ha nem tűzte a homlokára adiagnózisát honnan tudták az ott várakozók mi a problémja. Azért mert valaki nem átlagosan öltözködik lehet galamblelkű.
Lehet egy kezdődő terhességgel volt problémája, lehet más osztály küldte át, de az orvost nem tudták utólérni, mert a kagyló nem volt a helyén. Az is lehet már járt ott csak az eredményt kellett visszavinni. Látatlanba nem szabad itélkezni.
Aki ott dolgozik az látja mennyi olyan eset van ami más elbírálás alá esik.Azért mert azt szabadszemmel nem látni lehetnek óriási problémák.
Időpontot képtelenség betartani, központilag kitalálnak valamit x idő alatt x beteget kell ellátni...igen íróasztal mellől könnyű, de emberekkel dolgoznak van akit 5 perc alatt ellehet látni és van akire 20 perc is kevés.
Tudod hány percet adnak hivatalosan egy betegre .... jobb is ha nem borzolom az idegeidet vele. Egy idős ember levetkőzni nem tud annyi idő alatt.
Mindenki nyugodjon meg...ja és hiába van időpont ha jön egy sűrgős ellátást ignylő beteg annak mégsem mondhatják -Ja kérem nincs időpont, várjon! :-)
Egyébként aki élt, él külföldön az megtapasztalhatta-ja még mindig mennyivel jobb az eü. ellátásunk,mint például a gazdag Angliában és sorolhatnám.
Apropó a fizetésekről nem is beszéltem még akkor, nem a nőgyógyászokra gondoltam :-D Egy nővér több évtizedes munkával a hátamögött jó ha hazavisz 120.000,- ezer forintot.
Leírok egy esetet hogy érts sokan miért bosszankodnak.
Nálunk a terhesgondozóban végeznek sima nőgyógyászati vizsgálatokat is, időpontkérés nincs. Ki is van írva hogy nem érkezési sorrendben vizsgálnak és hogy először a kismamák kerülnek sorra. Én éppen a szomszéd ajtónál vártam vérvételre. Belibbent egy hölgyike a párjával, a hölgyike jó magas szőke, és olyan rövid testhezálló szoknyába volt hogy, szerintem amikor leült a doki elé a székre az már mindent látott, még azt is amit nem akart. Beadta a papírokat amit kell, meg valamit odasúg az asszisztensnek és láss csodát tíz perc múlva bemehet, sok (legalább5-6 nagy pocakos kismama meg elkerekedett szemmel nézi hogy ez mi volt).
Nem értem, alapvetően miért baj, ha valaki más ütemben megy be, mint amikor érkezett. Soha nem lehet tudni, nem e volt időpontja, vagy nincs e megbeszélve az orvossal....kár ezen idegeskedni.
Rám is mindig úgy néztek világ életemben, mint a véres rongyra, hogy mindig "pofátlanul" bemegyek, mert kérek időpontot, mert a frusztrált betegnél nincs rosszabb társaság.
Én teszek magasról arra, hogy körzetileg kihez tartozok: ha bunkó a doki, akihez kerültem, akkor átkérem magam máshoz. (Egyszer mindenki lehet bunkó, mert bárkinek lehet rossz napja, de ha már kétszer fordul ez elő, akkor én többet nem szeretnék vele találkozni.) Szerencsére ez ritkán fordult elő, de volt már rá példa.
Összességében viszont az orvoshoz járás szükséges rossz: nem bratyizni megyek oda, hanem hogy minél hamarabb meggyógyuljak. Viszont normális hozzáállás szükséges, mind az orvos, mind a beteg részéről.
De van pozitívum is!
Az én háziorvosom egy nagyon jó orvos! Az asszinse egy nagyon inteligens, segítőkész, hölgy!
És a gyerekorvosom, akit már kinőttünk is nagyon jó doki.:)))
Igazad van, de én sehol nem állítottam, hogy nincs ilyen.
Ellentétben másokkal, akik azt mondják, hogy MINDEN eü-s bunkó, de legalábbis a 80%-uk.
Az, hogy rengeteg ilyet hallani azért van, mert a pozitívumot senki nem emlegeti, mert az természetes.
Látom! :DD
De azért érdekes, hogy a "bunkó, pökhendi, nekem jár, mert..." betegekről sehol egy árva szó sem esik!
Valóban nem segít, ha szidjuk, de csak ennyit tudunk tenni.....
Amikor kismama voltam, engem sehol nem vettek előre, nem adták át a helyet. Amikor gyerekkel utaztam, akkor sem, sőt egyszer a gyógyszertárba kb. fél órát álltam sorba a gyerekkel, és rászóltak a gyerekre, hogy ne nyafogjon... Azaz hazudok: egyszer átadták a helyet, amikor csak 1 megállót mentem, így nem ültem le. Pedig a hasam nagy volt.
Valahol igazad van.
Viszont attól nem fog javulni az egészségügyi ellátás, ha folyamatosan szapulják.
De ha valakinek ettől jobb a lelke, hát csak tessék...
Tudnék még mit írni, de nem akarok offolni.
Nem tudom nálunk, a sürgős eseteken kívül kik még a soron kívüliek,
de a kismamák igen. Legutóbb amikor végig ültem a sorom a rendelőben (nem voltak sokan, csak 3-an előttem), és végre Én következtem, a doktornő megkért, hogy a jövőben ezt ne tegyem. Menjek a hátsó aljtóhoz, kopogjak be, és onnan fog behívni. Így nem kell sem várnom, se a betegek között üldögélnem;)
Én nem állnék senki mellé, mert tulajdonképpen mindenkinek igaza van.
A betegek dörömbőlnek az ajtón....Igen dörömbölünk időnként, mert betegek vagyunk, és attól rettegünk, hogy a nem elég gyors felépülésünk miatt kitesznek a munkahelyünkről. Azt gondoljuk, hogy ha hamar bejutunk, akkor hamar meggyógyítanak, és már tudunk is dolgozni.
Sajnos a legtöbb munkahely elég stresszes, ezért türelmetlenek vagyunk, főleg akkor, ha betegek vagyunk.
Ha az ember beteg, akkor gyógyulást, megértést, ápolást vár, és nem azt, amit sokszor kap.
Nem kellene általánosítani, de sajnos úgy tűnik, hogy a legtöbb embernek az egészségüggyel szemben csak negatív élménye van. És itt csak a bánásmódról van szó, azt meg sem említettük még, hogy nagyon sok orvos még meg sem gyógyít. Eszébe sem jut, hogy elküldjön minket vizsgálatokra. Nekünk betegeknek kell ötletelnünk, hogy milyen vizsgálat kellene, ahhoz, hogy kiderüljön mi a bajunk, és még lehetne sorolni.
Igen, hogy a boltos Gizike nem alkalmas egy egészségügyes pozicióra, bár biztos van köztük olyan, aki épp oly precizen elvégezné egy asszisztens munkáját is mint a sajátját.
Minden szakmában vannak kontárok, lusták stb. Azért zúdul minden az egészségügyesekre, mert nincs választási lehetőségünk. Ha nem szimpi Gizike a boltba, elmegyek egy másikba, ha a fodrászom nem jól vágta le a hajam keresek másikat, stb., de orvost nem választhatunk. Mindenki a saját körzetébe mehet, vagy ha mégis elmegy egy másikhoz, akkor a befizetett tb-n kívűl súlyos ezreket kell fizetni, és ráadásul az sem biztos, hogy a kifizetett hálapénzért jobb ellátást kapunk....
Nálunk Nellike az asszisztens ha azt mondja 8 óra, akkor az 8 óra. Sok múlik az asszisztensen.
De mikor a mamának írattam fel gyógyszert a másik körzetben, álltunk a rendelő előtt. Egy férfiú következett volna. Megérkezett 1 kissebbségi nőci. Beállt az ajtóba, és közölte, most ő következik. A férfi mondta neki, hogy kötve hiszi. Mire a nő borzalmas felháborodások közepette elkezdett hőbörögni, és megkérdezte hogy azért nem mehet be, mert roma? Na a pasi közölte vele, hogy azért nem b...meg ,mert most jöttél. Ha a betegek nem ilyen karakánok, a nő rögtön bemegy.
Azt vajon tudod-e, hogy nem az asszisztensen múlik, hogy kit hív be először a rendelőbe?
Én is jártam már úgy, hogy elöttem behívták a később érkezőt. (Pedig eü-s vagyok)
Mégsem indítottam keresztesháborút ellenük.
A másik, ami számomra zavaró, az általánosítás.
Bár nem a feltett kérdéshez tartozik, csak megemlíteném: találkoztál még egy olyan munkahellyel, ahol azért büntetnek, mert többet teljesítesz?
Hatalmas tapasztalatod lehet ezen a téren, ha már százalékot is tudsz mondani!
Borzasztó, hogy az asszisztensek 80%-a bunkó!!
De persze minden beteg türelmes, megértő, soha nem zavarja a rendelést azzal, hogy veri az ajtót...stb.
Ezt az egész eü-t be kellene zárni, de legalábbis az összes asszisztenst, ápolót kirúgni!
Aztán jöhet Gizike az ABC-ből, meg mindenki más, aki jobban tudja csinálni!
Én nem rúgtam bele senkibe és nem is sértegettem az eü dolgozókat csak tényeket írtam le.
Vannak problémák máshol is de egy boltos próbálná meg kiszolgálni az utánunk érkezőt. Azt hiszem megnézhetné magát. Ezek szerint a boltosoknak ránk van szükségük, nekünk meg az eü-re és így is bánnak velünk.
További ajánlott fórumok:
- Nem hoztam maszkot, úgy néznek rám az orvosi rendelőben...
- Minden háziorvosi rendelőben készítenek EKG-t?
- Otthoni fogfehérítés fogorvosi rendelőben kapható, előzőleg elkészített sínnel.
- Mennyibe kerül ma egy maszek fogorvosi rendelőben egy nagy örlőfog betömése fehér töméssel?
- Bp. III. kerületi szakorvosi rendelőben tudnátok egy fogorvost ajánlani?
- Budapest III. Füst Milán utcai felnőtt háziorvosi rendelőben melyik orvost ajánlanátok?