Vannak kedvelt ételeid amit csomborral (borsikafűvel) készítesz? (beszélgetős fórum)
csomboros töltött káposzta az iogazi
a hét végén paradicsompaprikát (ami erdélyiesen gogos) rakok el. Remélem most is sikerülni fog..
Ma erdélyi csorba levest főzök bográcsban. Kér belőle valaki?
Ajanlhatok egy kis metelopetrezselymet?
Vagy lehet, hogy mar van!!!! :)))))))))))
Ma megvettem az új magokat. Erkélyen lesz egy kis zöld fűszerpolcom. A lényegesek: kakukkfű, csombor (borsikafű), bazsalikom, tárkony, zsálya, chili paprika, metélő hagyma.
Gyonyoru, friss zoldfuszerpolcod lesz! ☺☺☺
Ma az apró magokat tejfölös pohárba rakom, mert erkélyen szeretném nevelni őket. Tavaly nagyon bejött ez is a chili paprikával, bazsalikommal, tárkonnal és kakukkfűvel együtt.
Diétás konyhák étrendjében is igen használatos, mivel a feketeborsot lehet vele pótolni és egyben gyógyhatása is van.
Gyomorerősítő, felfúvódást gátló, étvágygerjesztő és görcsoldó hatása miatt is értékes fűszernövény.
igen sok ételbe illik. Főleg az edélyi ételekhez. Nézd meg a receptek között, sokat feltettem.
Én a tökfőzelékbe is teszek, ha van.
Bizony vannak. Sok erdélyi étel, amibe csak ez való...
Igen. Foleg a kaposztas etelek, de hasznalom a csorbakhoz, husos eteklekhez is.
Van egy könyvem amiben kizárólag szűrkemarhából készült receptek vannak.Abban találtam egy savanyúkáposztás ételt ami olyan mint a székelykáposzta de eleve bele kell főzni a tejfölt és csomborral kell izesíteni.
Mi majdnem mindenbe teszünk csombort, amibe kapor jár. Csombort is, úgy értem. Mifelénk együtt is árulják a piacon, összekötve.
Nagyjából minden káposztás ételhez használunk, úgy friss, mint savanyított káposztából készültekhez. Sőt, a káposztasavanyításnál is lényeges. Minden savanyúsághoz. Kovászos uborkához.
Igen igen!Már beugrott!
Tavaly nyáron csináltam és nagyon finom volt!Igazán érdekessé teszi a csombor!:DDDD
Mititei(mititéj) a neve, ami kicsikéket jelent.
Van az az erdélyi étel ami két vagy háromféle húsból van és kis rudakat kell készíteni a fűszeres darálthúsból majd faszénen kisütni.Na én abba szoktam csombort rakni.
Olyan mint a csevap de más a neve ami most nem akar beugrani!:DDDDD
Igen ,Feher csorba ,mellesleg Erdelyi vagyok.
hogyne: borsófőzelék, babfőzelék és a leveses változataik.... (szerintem ezt mindenki el tudja készíteni recept nélkül is)
Erdélyben máig ismert és használt fűszer a csombor (borsikafű), amit régen a bors helyettesítésére használtak, ma inkább a gyógyászati előnyök érvényesülnek. Kevsé olyan étel van feltöltve, ami ezzel készíthető. Te tudsz ilyen receptet?
További ajánlott fórumok: