Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vannak kedvelt ételeid amit csomborral (borsikafűvel) készítesz? fórum

Vannak kedvelt ételeid amit csomborral (borsikafűvel) készítesz? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. szept. 7. 04:00
csomboros töltött káposzta az iogazi
2011. aug. 29. 05:24
a hét végén paradicsompaprikát (ami erdélyiesen gogos) rakok el. Remélem most is sikerülni fog..
26. gurzau.maria (válaszként erre: 25. - Varbóc)
2011. aug. 25. 12:48
Kerek szepen!!!!
2011. aug. 25. 04:53
Ma erdélyi csorba levest főzök bográcsban. Kér belőle valaki?
24. gurzau.maria (válaszként erre: 23. - Varbóc)
2011. ápr. 30. 15:53
Gondoltam :)))
2011. ápr. 29. 03:59
Köszönöm, de van
22. gurzau.maria (válaszként erre: 21. - Varbóc)
2011. márc. 12. 18:02

Ajanlhatok egy kis metelopetrezselymet?

Vagy lehet, hogy mar van!!!! :)))))))))))

2011. márc. 8. 05:00
Ma megvettem az új magokat. Erkélyen lesz egy kis zöld fűszerpolcom. A lényegesek: kakukkfű, csombor (borsikafű), bazsalikom, tárkony, zsálya, chili paprika, metélő hagyma.
20. gurzau.maria (válaszként erre: 19. - Varbóc)
2011. febr. 10. 12:45
Gyonyoru, friss zoldfuszerpolcod lesz! ☺☺☺
2011. febr. 10. 05:13
Ma az apró magokat tejfölös pohárba rakom, mert erkélyen szeretném nevelni őket. Tavaly nagyon bejött ez is a chili paprikával, bazsalikommal, tárkonnal és kakukkfűvel együtt.
18. 8285925b39 (válaszként erre: 17. - 8285925b39)
2011. jan. 12. 20:00
... vagy csevapcsicsa
17. 8285925b39 (válaszként erre: 5. - Manul)
2011. jan. 12. 20:00
csevabcsicsa?
2011. jan. 12. 19:59
mititei
2010. szept. 8. 12:57

Diétás konyhák étrendjében is igen használatos, mivel a feketeborsot lehet vele pótolni és egyben gyógyhatása is van.


Gyomorerősítő, felfúvódást gátló, étvágygerjesztő és görcsoldó hatása miatt is értékes fűszernövény.

2010. szept. 8. 05:31
befőzéshez is jó
2010. júl. 26. 05:34
igen sok ételbe illik. Főleg az edélyi ételekhez. Nézd meg a receptek között, sokat feltettem.
12. mmacus
2010. júl. 23. 06:11
Én a tökfőzelékbe is teszek, ha van.
2010. júl. 23. 06:08
Bizony vannak. Sok erdélyi étel, amibe csak ez való...
2010. jún. 22. 13:28
Igen. Foleg a kaposztas etelek, de hasznalom a csorbakhoz, husos eteklekhez is.
2010. jún. 16. 18:20
Van egy könyvem amiben kizárólag szűrkemarhából készült receptek vannak.Abban találtam egy savanyúkáposztás ételt ami olyan mint a székelykáposzta de eleve bele kell főzni a tejfölt és csomborral kell izesíteni.
8. c33bd8536b (válaszként erre: 1. - Varbóc)
2010. jún. 16. 18:17

Mi majdnem mindenbe teszünk csombort, amibe kapor jár. Csombort is, úgy értem. Mifelénk együtt is árulják a piacon, összekötve.


Nagyjából minden káposztás ételhez használunk, úgy friss, mint savanyított káposztából készültekhez. Sőt, a káposztasavanyításnál is lényeges. Minden savanyúsághoz. Kovászos uborkához.

7. manul (válaszként erre: 6. - C33bd8536b)
2010. jún. 16. 18:13

Igen igen!Már beugrott!

Tavaly nyáron csináltam és nagyon finom volt!Igazán érdekessé teszi a csombor!:DDDD

6. c33bd8536b (válaszként erre: 5. - Manul)
2010. jún. 16. 18:09
Mititei(mititéj) a neve, ami kicsikéket jelent.
2010. jún. 16. 18:05

Van az az erdélyi étel ami két vagy háromféle húsból van és kis rudakat kell készíteni a fűszeres darálthúsból majd faszénen kisütni.Na én abba szoktam csombort rakni.

Olyan mint a csevap de más a neve ami most nem akar beugrani!:DDDDD

2010. jún. 15. 06:54
Igen ,Feher csorba ,mellesleg Erdelyi vagyok.
3. kisj (válaszként erre: 1. - Varbóc)
2010. jún. 14. 14:20
hogyne: borsófőzelék, babfőzelék és a leveses változataik.... (szerintem ezt mindenki el tudja készíteni recept nélkül is)
2010. jún. 14. 09:17
Lucskoskáposzta ☺☺☺
2010. jún. 14. 09:16
Erdélyben máig ismert és használt fűszer a csombor (borsikafű), amit régen a bors helyettesítésére használtak, ma inkább a gyógyászati előnyök érvényesülnek. Kevsé olyan étel van feltöltve, ami ezzel készíthető. Te tudsz ilyen receptet?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook