Van köztetek olyan aki nehéz anyagi körülményekkel küzd, gyerekekkel? (beszélgetés)
nekem a net tv és telefon a legolcsóbb...
így nem tartom luxusnak, mert most harmadát fizetem a két évvel ezelőttinek.
hát valahogy heti 4000rel számolok és marad egy ezres a pluszra...
eddig bejött...
de hogy hogy azt nem tudom
egy csibém van :)
de volt hogy napi 2-300 ft jutott
akkor általában heti egyszer ettünk húst
sziasztok..
mi is elég nehezen élünk..de nem volt ez mindig így..lehet azért is ilyen nehéz elviselni..a gyerekeknek mindig azt mondani,hogy nincs,majd ha kapunk pénzt,de akkor sem jobb,mert az is elmegy,ugyan úgy mint az előző hónapban..ha maradna 20 e forint a számlák befizetése után,akkor a seggemet a plafonba verném..de sajna úgy marad pár ezer,hogy nincsenek fizetve a számlák..majd lesz valami alapon..
a netet a volt férjem fizeti a gyereknek,de én is használom...
ez van..most kapott a párom állást és én is megyek melózni,pár hónap és lejár gyedem..akkor talán helyre billenünk..mi a táppénz alatt úsztunk így el,mikor kismama lettem..tudtuk,hogy nehéz lesz,de azt nem hogy ennyire..
mindenkinek kitartást kívánok...sajna máshogy nem megy..
mi azt szoktuk mondani apával,hogy..fogunk mi még ezen nagyokat röhögni,hogy milyen csórók voltunk..sajna már hozzáállással nem megy,mert ha depizünk,attól sem lesz jobb...
Igen, mi is már sokszor gondolkoztunk ezen, hogy lemondjuk a netet, csak azzal még semmi nem lenne megoldva...viszont ha eladnánk a kocsit(amit amúgy próbálunk, csak ilyenkor senki nem vesz autót) és még a netet meg a tv-t is lemondanánk, hisz az is luxus...akkor talán egy fokkal jobb lenne. Viszont annyira függünk ezektől a dolgoktól(itt nem csak magunkra gondolok, hanem úgy átlagban mindenkire) hogy nem mondunk le ezekről. Bár őszintén megmondom, ha rajtam múlna akkor tv nem lenne, nekem nem hiányozna, csak uram ragaszkodik hozzá, pedig alig nézzük ám...
A netet csak azért nem mondanám le, mert nekem nagyon nagy szükségem van a munkám miatt, hisz 80 %-ban ott végzem. De ha nem kéne a munkámhoz, azt is lemondanám. Meg lennék nélküle is.
Ettől függetlenül teljesen igazad van. Még mindig sokkal szerencsésebbek vagyunk, mint pl azok, akik már hó elején nem tudják hogy mit fognak enni és az internetet még csak hírből sem ismerik. Sőt...még az áramot sem....
Nekünk átlagban 8.000 Ft marad/hét, miután mindent kifizetünk.
Gyerekeket a turkából öltöztetem, de merem állítani, hogy csinosabbak, mint akinek butikban vásárolnak. Anyósom szokott nekünk tyúkot vágni, kapjuk tőle a tojást. Zöldséget, gyümölcsöt nyáron.
Mi is szűkösen élünk, de azt a tényt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy amíg így neten cseverészve tudjuk ezt megbeszélni, addig nincs akkora baj...
Az igazi mélyszegénységben élők ezt nem tehetik meg!
Ha hó végén éhezne a gyerekem, simán lemondanék az internetről.
Sziasztok!Sajna mi se vagyunk jobban,és nekünk még hitelünk sincs.Párom elég jol keres 150 körül nekem van gyedem 60 ezer plusz mamám nyugdija 100 ezer.Sajnos még sem elég.Rajtunk kivül még egy család lakik velünk(anya,apa,gyere) és 10 ezer forintot adnak minden hónapba meg valamikor vesznek hust.Ennyi.A rezsi az olyan 90 körül van össze vissza biztositásokkal eggyütt+és még a kaják
Nagyon nehéz hogy hovégére maradjon.Restelem de néha már alig várom hogy 2 án kapjunk családit.
Nem tudom mi lesz,EVVEL AZ ORSZÁGGAL
Fiatalok vagyunk és még nincs semmink mert nem merünk belevágni egy lakásba
Szerintem is.
A közvetlen környezetemben most fel tudnék sorolni legalább 6-7 családot, ha nem többet, akik nagyon szarul állnak anyagilag....és tényleg nem költik baromságokra a pénzt...
Pedig elég magas a tgyásod. Nekem 40.000 volt a gyedem pedig 70.000Ft...
Igaz uram 110.000 körül keres, de így is nagyon gáz.
Nincs olyan hónap, hogy ne lennénk elmaradva számlákkal, folyamatosan csak toljuk magunk előtt és szépen apránként fizetgetjük be......sajnos ez van. Most elvegetálunk valahogy és reménykedünk hogy jobb lesz.
Próbálunk tenni a pénztelenség ellen, de nem könnyű.
Szia!
Szintén 20 ezer körül marad, én egy gyermeket nevelek. Neked hány gyerkőcöd van?
Rizsszem, minden elismerésem a Tiéd! Öt gyermek mellett a Ft-okat számolni hónap végén, nem semmi.
neked mennyi marad?
nekem durván 20...
igen...
elég nehéz...
az ember becsülettel dolgozik
és nem jut tovább...
csak örül, hogy még fedél van a feje fölött és ez szörnyű...
a legbrutálabb az volt
amikor napi 200 Ft-ot osztottam be.
igen...
sajnos...pedig dolgozom rendesen becsülettel...
Igen, sajnos ezzel szerintem sokan így vagyunk...
Nehéz világot élünk...
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki hó végén már vajas kenyéren él, és a kisgyerkőcnek se tud mindent megadni. Illetve az egész hónapban alig tud élni, mert minden elmegy a számlákra!
Olyan akinek kb.40-30 ezer forint marad egy hónapban a kajára,pelus, babás dolgokra!
Beszéljük meg a gondjainkat itt együtt! Segítsünk egymásnak lelkiekben!
További ajánlott fórumok:
- Milyen körülmények között csalják meg a pasik a feleségüket?
- Mennyi ideig maradtál otthon vagy maradt otthon párod a gyerekekkel?
- 20 éves fiatal párt luxus körülmények közé költöztetni, helyénvaló?
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta?
- 2. baba és az anyagi körülmények